În evidenţele autorităţii locale se regăsesc locuinţele construite din fonduri A.N.L. situate în municipiul Cluj-Napoca pe str. Taberei, strada Tăşnad şi Calea Floreşti, acestea fiind destiate închirierii.Sute de cereri se depun an de an la Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru o locuinţă pentru care să plătească o sumă modică şi puţini sunt cei care şi primesc un acoperiş deasupra capului. O candidată fidelă este consilierul local PNL, Loredana Pop, care şi-a prelungit din nou şederea în locuinţa de la Primărie.

 

Cererile de locuinţe ANL se ierarhizează prin punctaj acordat în funcţie de studii, starea civilă, starea de sănătate, situaţia locativă, numărul de persoane aflate în întreţinere şi contează chiar şi vechimea cererii. Lista beneficiarilor ANL se votează în Consiliul Local, după ce o comisie ierarhizează cererile.

În şedinţa de Consiliu Local ce va avea loc săptămâna viitoare se află pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de locaţiune a unor cntracte având ca obiect locuinţe construite de către A.N.L., situate în municipiul Cluj-Napoca. Printre vechii chiriaşi se numără şi Loredana Pop, consilier local PNL care îşi prelungeşte până în aprilie 2018 contractul.

Loredana Pop (PNL), fostă secretară a derputatului pe atunci Daniel Buda, a ajuns în Consiliu Local în 2015 şi face parte din vechiul PDL În urmă cu câţiva ani, Radu Moisin a fost acuzat de oficialii TNL Cluj pe vremea când era viceprimar că i-ar fi acordat un apartament ANL Loredanei Pop care i-a fost iubită la acea vreme.

„Un obiectiv important anunţat de Radu Moisin, la preluarea mandatului de viceprimar, a fost rezolvarea ,,problemei locative cu care se confruntă clujenii”; drept urmare, a reuşit repartizarea unei locuinţe ANL prietenei sale, secretara domnului deputat Daniel BUDA, preşedinte PDL Cluj, care, singură, fără copii, a devansat ca şi punctaj familii cu situaţii financiare precare. Tot pe aceeaşi listă de locuinţe ANL, domnul viceprimar şi-a impus secretara, poziţia 91, şi un apropiat din organizaţia de tineret a PDL, pozitia 39, alături de fratele acestuia, poziţia 57. În acelaşi timp, Proiectul Lomb a fost pus pe butuci, după ce a fost folosit doar propagandistic, în campanii electorale, drept o soluţie pentru tineri”, arătau ăn 2011 reprezentanţii TNL Cluj.

În prezent, Radu Moisin este consilier local PNL. Primăria nu a vrut să explice la acea dată în ce a constat „punctajul” care a departajat-o în faţa celorlalţi solicitanţi.Chiar dacă repartiţia nu a fost ilegală, în mod cert moralitatea ei a fost şi rămâne discutabilă. Cum de altfel, discutabilă este acum şi moralitatea prelungirii acestui contract, chiria fiind mai degrabă simbolică -aproximativ 100 lei.

Potrivit declaraţiei de avere de pe site ul Primăriei Cluj Napoca, Loredana Pop are un autoturism Fiat Punto. De la Consiliul local a obţinut aproximativ 8.000 de lei, iar de la un cabinet de avocatură a obţinut aproape 11.000 lei.

Potrivit CV-ului său, Loredana Pop s-a născut în 1982 lângă Vatra Dornei, şi a absolvit la Cluj Facultatea de Administraţie Publică în 2005. Un un an mai târziu, s-a angajat secretară a deputatului pe atunci, Daniel Buda. De asemenea, ea a absolvit şi Facultatea de Drept la Universitatea Dimitrie Cantemir, iar acum face parte şi din Baroul Cluj.

 

Primăria Cluj-Napoca nu îşi onorează obligaţiile

Şi lista de aşteptare penntru locuinţele sociale sunt lungi şi deşi în administrarea municipalităţii sunt peste 1.000 de locuinţe, niciodată nu sunt de ajuns. Unii clujeni se zbat de câteva luni sau chiar ani să fie repartizaţi într-o locuinţă socială, chiar dacă repartizarea se face în mod normal în 30 de zile calendaristice de la data afişării listei.

Clujeanul Bozsak Petre-Zoltan în vârstă de 65 de ani se luptă cu primăria pentru a putea intra în posesia locuinţei sociale unde a fost repartizat. Deşi a primit o chirie pe strada Mehedinţi nr. 62-64, de mai bine de jumătate de an, reprezentanţii Primăriei Municipiului Cluj-Napoca dau vina pe birocraţie

Julia Melinda Nagy este o altă clujeancă care are o cerere nesoluţionată de aproape zece ani. Aceasta i-a semnalat primarului Emil Boc faptul că deşi dosarul depus de către mama sa pentru a primi o locuinţă socială a fost depus în 2008, cererea ei nu a fost soluţionată:

”Domnule primar, problema mea este cu privire la repartizarea într-o locuinţă socială. Dosarul a fost depus în anul 2008 de către mama mea, Nagy Ioana, în urma retrocedării locuinţei şi evacuării noastre din aceasta, pe adresa Someşului nr.15-17. Între timp mama mea a pierdut adresa de Cluj şi s-a întors în judeţul Maramureş, trecând dosarul pe numele meu. În tot acest timp toţi locatarii de pe Someşului 15-17, aflaţi în aceeaşi situaţie ca noi au fost repartizaţi, iar mai târziu, prin anul 2012 cred, alţi locatari de pe aceeaşi strada, de la nr 24, au fost repartizaţi în decurs de jumătate de an(!) datorită necesităţii de a evacua spaţiul locuit de ei (tot în urma unei afaceri încheiate pe spaţiul acela). Abia în 2016 s-a considerat că am merita să ajungem pe lista de priorităţi, deşi toate celelalte cazuri, care pot fi verificate, au avut prioritate în concordanţă cu urgenţa situaţiei!

Mama mea a fost în audienta în jurul datei de 20 septembrie (n.r. 2016) la care, din câte am înţeles, s-a insistat pe ideea că nu există locuinţe disponibile şi la final s-a preconizat şi un răspuns nefavorabil în legătura cu modificarea punctajului; răspuns pe care oricum încă nu l-am primit.

Eu vă întreb acum, vi se pare normal să mi se negocieze punctajul în această situaţie? Nu vi se pare nefiresc să discutăm despre câte puncte mai primesc pe când noi trebuia deja să primim locuinţa de atâta timp? Şi dacă ar fi aşa, cât de rău ar trebui să-mi fie şi ce mai trebuie să fac ca să merit o locuinţă pentru mine şi mama mea? Aşa punem problema? Primăria decide cine merită şi cine nu, sau primăria este aleasă ca să deservească cetăţenii şi să se asigure că nu sunt înşelaţi sau dezavantajaţi? Cum se poate ca după opt ani de la depunerea dosarului, care arată clar situaţia în care am fost puse, să nu se rezolve nimic? Unde se afla eroarea?? Tot ceea ce va spun este real si verificabil, tot ce v-am relatat aici sunt fapte reale. Restudiaţi dosarul, ar trebui sa găsiţi şi decizia de evacuare acolo, şi vă rog să reveniţi cu un răspuns cât se poate de clar pentru care noi NU suntem eligibile pentru locuinţă. Doresc să ştiu pe cine trebuie să dau în judecată pentru situaţia asta, este inacceptabil din partea oricărei instituţii să mă priveze şi de locuinţă şi de o despăgubire!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.