Consiliul Concurenței va evalua modalitatea în care frații Dragos și Adrian Paval, patronii Dedeman, au inițiat preluarea pachetului majoritar de acțiuni al producătorului de cărămizi Cemacon. Instituția s-a arătat interesată în obţinerea de observaţii şi de puncte de vedere de la întreprinderile terţe referitoare la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza poate afecta concurenţa pe piaţă.

PIF Industrial, companie controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a lansat  oferta publică de preluare obligatorie la Cemacon Cluj, la un preț de 0,55 lei/acțiune, sub cel din piața secundară. La prețul ofertei, valoarea de piață a Cemacon era de 62,6 milioane de lei.

Acționarii vor putea realiza subscrieri până în 14 martie, pentru a vinde acțiuni în cadrul ofertei lansate de PIF Industrial, pentru 55,5% din capitalul social.

Fraţii Pavăl au deja în portofoliu o participaţie de 40,8% din Cemacon. Acţiunile Cemacon au scăzut ieri cu 5,94%, până la o cotaţie de 0,57 lei, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 89.000 lei. Capitalizarea bursieră a producătorului de cărămizi a ajuns la 64,97 milioane lei (14,12 milioane euro), după ce în ultimul an s-au realizat tranzacţii în valoare de 13,3 milioane lei, ce au antrenat o apreciere de peste 40%.

Cemacon a raportat în 2017 o cifră de afaceri netă de 94,22 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, în vreme ce profitul net s-a situat la 13,2 mil. lei, mai mare cu 58% faţă de 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here