TO GO WITH AFP STORIES ON EUROPEAN ELECTIONS (FILES) - A picture taken on January 16, 2012 shows European flags flying in front of the European Parliament in the northeastern French city of Strasbourg. The European elections will be held accross the 28-nation bloc from May 22 to 25. AFP PHOTO / GEORGES GOBET

Consiliul European și Comisia Europeană au dat liber României și celorlalte țări din spațiul european pentru a ridica măsurile de restricție luate în contextul pandemiei. Singura decizie care se va lua la nivel european este cea legată de transportul aerian intracomunitar, în rest statele își pot relua activitățile în toate domeniile.

Restricțiile din România ar trebui ridicate în totalitate după data de 15 mai.

”Foarte puține lucruri mai depind de decizii unitare la nivel de Uniune Europeană, iar una dintre ele este transportul aerian și conexiunile transfrontaliere. Deciziile se iau acum la nivelul fiecărei țări. În ce privește turismul, 15 state din UE au dat deja drumul parțial, iar altele vor da din 11 mai. Transportul feroviar și cel rutier în Uniunea Europeană sunt deja funcționale între țările UE, nu sunt granițe închise decât cu țările terțe. În Germania, acum, totul este deschis, de la parcuri, piețe, magazinele până la 100 de metri suprafață, iar firmele nu au fost niciodată închise. Deci doar stadioanele și mall-urile au rămas închise acolo. Acum, în Uniunea Europeană, fiecare țară se bucură dacă alta este mai înceată decât ea și poate, astfel, să ia mai mulți bani. Dacă nu ne grăbim, nu o să mai luăm nimic, nici din banii alocați pentru IMM-uri”, a declarat europarlamentarul PSD Maria Grapini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here