În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Cluj de miercuri, 15 decembrie, a fost aprobat proiectul de hotărâre care vizează repartizarea, pe unități administrativ-teritoriale, a sumei de 1.746.320 lei, corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit, încasat suplimentar în anul 2021.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că a decis ca fiecare UAT să primească aceeași sumă de bani, suma totală fiind împărțită egal.

Astfel, conform proiectului aprobat, fiecare localitate va primi suma de 21.829 de lei.

Banii sunt oferiți în vederea susţinerii programelor de dezvoltare locală și a celor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, respectiv pentru cheltuieli de funcţionare care nu pot fi finanţate din venituri proprii.

„Am convocat această ședință din nevoia de a aloca acești bani pentru primari, pentru a-și putea rectifica bugetele. Este vorba despre o sumă mică, puțin peste nevoile pe care le are fiecare localitate. Am propus o sumă egală pentru fiecare UAT, deși nevoile sunt mult mai mari decât suma în sine. E imposibil să împarțim această sumă după un criteriu sau altul pentru că s-ar ajunge la eliminarea unora de pe listă sau la sume foarte mici pentru altele”, a declarat Alin Tișe, în cadrul ședinței extraordinare a forului județean.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu votul a 26 de consilieri județeni.

Sursa: monitorulcj.ro

Citește și: De ce nu dau doi bani pe presa clujeană *

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here