Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat marți, 31 ianuarie 2023, bugetul general propriu al județului pentru anul în curs, valoarea totală a acestuia fiind de 1.428.700.000 lei.

Bugetul local al județului este de 801.400.000 lei, din care puțin peste 51% este destinat dezvoltării. În ceea ce privește suma totală alocată dezvoltării, respectiv 409.000.000 lei, un procent important, de 88%, este destinat finanțării proiectelor europene. Aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor nu mai puțin de 27 de proiecte din fonduri externe nerambursabile derulate în prezent de Consiliul Județean și instituțiile subordonate, din următoarele domenii: învățământ, sănătate, cultură, asistență socială, managementul deșeurilor, drumuri județene și digitalizare.  

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”E un buget echilibrat, în cadrul căruia am urmărit să folosim cât mai eficient fondurile pe care le avem la dispoziție. Față de anul trecut, procentul alocat finanțării proiectelor europene a crescut cu 3%, întrucât prioritatea absolută a Consiliului Județean, în 2023, este finalizarea proiectelor din fonduri nerambursabile”.

În ceea ce privește programul de investiții publice, bugetul alocat este de 28.000.000 de lei, marea majoritate a sumelor fiind destinate pregătirii proiectelor ce urmează a fi depuse pentru următoarea perioadă de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Citește și: Liderul PNL Cluj, întâlnire importantă în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles

1 COMENTARIU

  1. Daaa! în loc. Iuriu de Câmpie ce tine de com. Cojocna..DOAR PROMISIUNI DE 2 LEI…APA NU ESTE TRASA DESI SUNT accesate FONDURI EUROPENE..canalizare zero, gaz zero….nu întâmplător se interesează Ziariștii de la editorialul FOCUS și BILD din Germania..care în drumul lor către CEANU MARE ( unde este înmormântat Tatal lui SCHRODER) au văzut și au filmat totul….LOCALITATE MINTITA DE ANI BUNI..iar consilierii locali se îmbogățesc pe zi ce trece!!!!Unde sunt AUTORITATILE???????de ancheta plătite din banii nostrii!!!!????????ca acolo oamenii sunt în EVUL MEDIU!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here