Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Agronomie și Medicină Veterinară din București, a fost ales ales astăzi, 18 septembrie, pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Național al Rectorilor, anunță forul într-un comunicat trimis Edupedu.ro. Secretar general al CNR a fost ales Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București. Alegerile pentru conducerea CNR au avut loc pe fondul contestării lor de către rectorul SNSPA, Remus Pricopie, care a dat în judecată Consiliul pentru a arăta că mandatul lui Sorin Cîmpeanu de președinte al forului a încetat de drept încă de pe 29 mai 2020.

Consiliul Național al Rectorilor anunță, într-un comunicat remis Edupedu.ro, că “astăzi, 18 septembrie 2020, la Brașov – Universitatea ‘Transilvania’, în cadrul reuniunii Plenului Consiliului Național al Rectorilor din România (CNR), în prezenţa unui număr de 69 de rectori – reprezentanţi ai universităţilor românești, a fost aleasă, prin vot secret, noua conducere a C.N.R., cu 68 de voturi “Pentru” și un vot “Împotrivă ”.

Sorin Cîmpeanu este rector aflat la al treilea mandat în fruntea Universității de Agronomie din București, din 2013 este președinte al Consiliului Național al Rectorilor (CNR) – mandat preluat de la Ecaterina Andronescu, a fost ministru al Educației în Guvernul Ponta în 2014-2015 – succendând-i la Minister lui Remus Pricopie, a fost premier interimar înaintea numirii lui Cioloș în fruntea executivului și a schimbat, până în prezent, 3 partide: a intrat în parlament în 2016 din partea ALDE, apoi a trecut la PRO România condus de Victor Ponta, iar de la începutul anului este membru PNL.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

1 COMENTARIU

  1. 69 de rectori,465 de parlamentari,vreo 35 europarlamentari ;s.a … acolo sunt banii romanasilor! Vasta este stiinta romaneasca si totusi analfabetismul si prostia o intrec ! Legea lui Coole spune: „Cantitatea de inteligenta pe glob este constanta,in schimb populatia a crescut dupa o lege exponentiala” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here