Prevalenţa consumului oricărui tip de drog ilegal, de-a lungul vieţii, este în creştere la nivel naţional, în rândul populaţiei de 15 – 64 de ani, bucureştenii, spre deosebire de restul ţării, consumând toate tipurile de stupefiante ilegale, rezultă dintr-un studiu prezentat, vineri, de ANA.

Studiul „Prevalenţa consumului de droguri în România”, realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), arată că prevalenţa consumului oricărui tip de drog ilegal în rândul populaţiei de 15 – 64 de ani, de-a lungul vieţii, este 4,1 la sută, comparativ cu 1,7 la sută în 2007.
Dintre drogurile ilegale, cel mai consumat este canabisul, într-un procent de 1,6 la sută faţă de 1,5 la sută în 2007 şi 1,7 la sută în 2004, urmat de ecstasy (0,7 la sută), heroină şi cocaină (câte 0,3 la sută).
La grupele de vârste 15 – 24 de ani şi 25 – 34 de ani este înregistrată cea mai mare prevalenţă a consumului de droguri ilegale de-a lungul vieţii.
Prevalenţa consumului de canabis de-a lungul vieţii este de 1,6 la sută, în ultimul an a fost de 0,3 la sută, iar în ultima lună de 0,1 la sută.
„Canabisul se consumă în toate regiunile ţării, pe regiuni fiind înregistrate următoarele procente: 6 la sută în Bucureşti – Ilfov, 2 la sută în Centru, 1,5 la sută în regiunea Vest, 1,4 la sută în Sud est, 0,9 la sută în Sud Vest, 0,8 la sută în Nord Est şi 0,4 la sută în Sud şi Nord Vest. De-a lungul vieţii canabisul este experimentat de populaţia de toate vârstele, celelate droguri fiind încercate cu precădere de populaţia tânără, cu vârsta de 15 – 34 de ani. Cea mai mică vârstă declarată de un respondent pentru debutul în consumul de canabis a fost de 14 ani, media vârstei de debut fiind 22 de ani”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), Sorin Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.