La începutul lunii decembrie 2018, Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat pe Zambra Iosipescu, autointitulat Conte la doi ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru înșelăciune. Împreună cu acesta a fost condamnată și soția sa, Mihaela, la doi ani și opt luni cu suspendare sub supraveghere. Sentința a fost atacată cu apel de către ambii inculpați, iar în la sfârșitul lunii aprilie 2019, Curtea de Apel Cluj a dispus încetarea procesului penal, astfel că soții Iosipescu scapă definitiv de închisoare.

Soții Iosipescu au fost trimiși în judecată în iarna anului 2015, după ce au falsificat în urmă cu șase ani, un proces verbal constatator al unui accident de circulaţie, pentru a beneficia de asigurarea auto, eliberată de defuncta firmă ARDAF, în momentul evenimentului fiind expirată. Inițial, Zambra s-a opus arestării preventive motivând că trebuie să se ocupe de fiul lui minor. Fiind condamnat și de către alte instanțe din țară, în 3 decembrie 2018, Judecătoria Cluj-Napoca a contopit pedepsele și l-a condamnat pe Zambra Iosipescu la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare în regim de detenție, iar pe soția sa Mihaela la 2 ani și 8 luni cu suspendare sub supraveghere. La sfârșitul anului trecut, cei doi au atacat hotărârea cu apel, iar după trei termene de judecată, în 22 aprilie 2019, Curtea de Apel Cluj a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva celor doi. În acest caz a intervenit prescripția, motiv pentru care soții Iosipescu scapă definitiv de închisoare.

 „Admite apelurile declarate de inculpaţii IOSIPESCU-ZAMBRA NICOLAE MIRCEA și IOSIPESCU ZAMBRA MIHAELA împotriva sentinţei penale nr. 3616/03.12.2018 pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca, pe care o desfiinţează în parte, în ceea ce priveşte stabilirea legii penale mai favorabile şi soluţia de condamnare a inculpaţilor dispusă de instanţa de fond şi, rejudecând: Constată că, în concret, legea mai favorabilă inculpatului IOSIPESCU-ZAMBRA NICOLAE MIRCEA este legea nouă şi faptele se încadrează în dispoziţiile art. 47 rap. la art. 32 rap. la art. 244 alin. 1-2 Cod penal şi ale art. 47 rap. la art. 326 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (două acte materiale), totul cu aplic. art. 38 alin. 1 şi art. 5 alin. 1 Cod penal. În baza art. 396 alin. 6 Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. f Cod procedură penală încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului IOSIPESCU-ZAMBRA NICOLAE MIRCEA pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la tentativă la înşelăciune prev. de art. 47 rap. la art. 32 rap. la art. 244 alin. 1-2 Cod penal şi instigare la fals în declaraţii în formă continuată prev. de art. 47 rap. la art. 326 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (două acte materiale), totul cu aplic. art. 38 alin. 1 şi art. 5 alin. 1 Cod penal. Constată că, în concret, legea mai favorabilă inculpatei IOSIPESCU ZAMBRA MIHAELA este legea nouă şi faptele se încadrează în dispoziţiile art. 32 rap. la art. 244 alin. 1-2 Cod penal şi ale art. 326 Cod penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 şi art. 5 alin. 1 Cod penal. În baza art. 396 alin. 6 Cod procedură penală, raportat la art. 16 lit. f Cod procedură penală încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei IOSIPESCU ZAMBRA MIHAELA pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune prev. de art. 32 rap. la art. 244 alin. 1-2 Cod penal şi fals în declaraţii prev. de art. 326 Cod penal, totul cu aplic. art. 38 alin. 1 şi art. 5 alin. 1 Cod penal. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate. Stabileşte sumele de 2*868 lei reprezentând onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi (av. LK şi av. IZ), sume care vor fi avansate din FMJ către Baroul Cluj. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Povești cu organizații secrete maghiare

Zambra Iosipescu, un personaj al anilor ’90, care s-a dat drept conte, a făcut puşcărie pentru înşelăciune şi a dat în judecată aproape 200 de persoane, spune că a fost ameninţat de organizaţie maghiară anonimă, motiv pentru care a fugit dintr-un apartament din Cluj-Napoca fără să plătească chiria. Se pare că a primit mai multe mail-uri în care era ameninţat că va fi desfigurat, va ajunge în puşcărie şi i se va răpi copilul. O clujeancă se plânge că Zambra Iosipescu că a plecat în lume fără să-i mai plătească chiria. De cealaltă parte, Zambra spunea că nu a plecat pur şi simplu, ci că a fost ameninţat de o organizaţie maghiară anonimă care i-a transmis că, dacă nu-şi plăteşte datoriile, va ajunge „fetiţă” la penitenciarul din Gherla. Clujeanca Maria Szabo a închiriat către SC Medcris, firma deţinută de Iosipescu Zambrea, Nicolae Mircea şi Mihaela Sasu, un apartament pe strada Scorţarilor din Cluj-Napoca. „Eu am avut contract cu firma Medcris. Mi-a plătit chiria pe o lună, iar în decembrie anul trecut am mai primit 1.000 de lei. Atunci mi-au spus că pe 15 ianuarie pleacă, pentru că nu au locuri de parcare. Însă au stat până la începutul lui februarie şi m-au tot amăgit că-mi plătesc, dar nimic. Am făcut plângeri la poliţie şi, după aia, am intrat în casă. Oricum, nu cred că o să mai văd banii ăia”, spune femeia despre afacerea încheiată cu Zambra. Când a intrat în apartament, Szabo a găsit un haos de nedescris. În baie era o pisică moartă (Miţu, de şase luni – n.r.), uitată de chiriaşi, iar în camere erau bagaje făcute, iar lucrurile arătau de parcă cineva i-ar fi gonit pe Zambra şi Sasu.

Țepe și la Mureș

Soții Zambra au fost acuzați de înșelăciune și de un târgumureșean care a avut de-a face cu ei.

 ”Va scriu din nou cu privire la firmă SC ZVEDA CONSULTING SYSTEMS PROTOCOL din Târgu Mureș, reprezentată prin administratorul Iosipescu Zambra Mihaela și directorul Nicolae Mircea Zambra Iosipescu. În urmă cercetărilor făcute am ajuns al concluzia că aceste două persoane sunt niște persoane specializate în înșelăciune, amenințare, intimidare. Ieri, la data de 02.08.2013 am fost căutat la domiciliu de către agenți ai Poliției Rutiere din cadrul IPJ Bistrița Năsăud. Mi s-a adus la cunoștință faptul că pe numele meu este o plângere, depusă la București, din care reiese că nu sunt apt pentru a conduce autoturisme. Mi se aduc acuze grave, că sunt bolnav psihic, nefiind apt pentru permis de conducere categoria B. Plângerea a fost depusă de Nicolae Mircea Zambra Iosipescu la Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Astfel, se confirmă amenințările primite de la falsul conte de Zambra, după cum se autointitulă acest individ în anii `90. Am fost și sunt amenințat cu plângeri la poliție, dosare penale pentru o serie de infracțiuni inventate de către acesta.

Mai mult, tatălui meu, agent MAI, i s-a făcut reclamație la București pentru abuz în serviciu. Tot ce a făcut el a fost să îl telefoneze pe Nicolae Mircea Zambra Iosipescu pentru a discută. A fost la rândul lui înjurat, amenințat. Același Zambra afirmă și susține că tatăl meu a făcut trafic de influențe, și-a pus în funcțiune relațiile și pilele pentru a obține eu permisul auto și atestatul pentru agent de securitate. Lucruri total neadevărate, el neavând nici o implicare în ceea ce mă privește. Menționez că dețin permis auto cât. B din 15.01.2009. Luni dimineață mă voi prezența la Târgu Mureș la poliție pentru a depune plângere pentru înșelăciune, amenințare, calomnie și insulte pe numele Zambra Iosipescu Mircea Nicolae. De asemenea voi solicita o anchetă a Corpului de Control din cadrul MAI cu privire la plângerea de la București de pe numele meu. Zambra a intrat în posesia unor date cu caracter personal cu privire la mine (altele decât cele din cartea de identitate) prin intermediul poliției. Voi solicita o anchetă a Corpului de Control din cadrul MAI”, arată plângerea.

Partidul de apartament

Iosipescu Zambra, închis după 2000 pentru înşelăciune a devenit celebru după Revoluţie, când şi-a înfiinţat un partid cu sediul în apartamentul său şi având ca membri nişte rude. În 1997, s-a prezentat drept conte, într-o aşa-zisă suită regală, care ar fi pregătit o vizită a Regelui Mihai în nordul ţării. Potrivit ieseanul.ro, închis sub acuzația de înşelăciune, a dat în judecată, de după gratii, pentru tot felul de motive, mai bine de două sute de oameni, acţionându-şi în instanţă până şi mama şi soţia. Tot în temniţă, Zambra s-a îndrăgostit de Tatiana Popovici, amanta profesorului Treptow, acuzat în celebrul caz de pedofilie de la Iaşi.

2 COMENTARII

  1. Domnilor de gazeta de cluj verificați pe portal instanțe ca soția mizerabilului Zambra se afla an închisoare din 13 ianuarie 2019 ….

    • Avem cel mai incompentent si corupt sistem de justitie din Europa! Asta e concluzia! Infractorii umbla liberi in tara noastră! Cu cei doi nenorociti despre care se scrie in articol am avut si eu de-a face! Fac infractiuni asa cum respira, prin toata țara si totusi sunt liberi. Am mari indoieli ca articolul este greșit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here