Curtea de Apel Cluj a decis să respingă, pentru a doua oară, contestația depusă de Metroul SA împotriva rezultatului licitației pentru efectuarea studiului de fezabilitate din cadrul proiectului de realizare a unei linii de mterou în Cluj Napoca.

”Respinge cererea de revizuire formulată de revizuenta „Metroul” S.A. împotriva Deciziei civile nr. 270 din 3 martie 2020, pronunţată de Curtea de apel Cluj în dosarul nr. 949/33/2019, pe care o menţine în întregime. Obligă revizuenta să plătească intimatei „METRANS ENGINEERING SRL ” S.R.L. suma de 23.643 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă şi executorie. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei azi, 22 iunie 2020”, arată solutia pe scurt a instanței clujene.

Potrivit contestației depuse, cei de la Metroul SA atrag atenția asupra faptului că au avut o ofertă mai mică decât cea care a fost declarată câștigătoare.

”Vă rugăm să observați că în speța de față valoarea ofertei declarate câștigătoare este de 30.186.000 lei. Valoarea ofertei subscrisei este de 29.385.182,92 lei. Prin urmare, autoritatea contractantă va plăti în plus, pentru executarea contractului de achiziție publică, suma de 800.817,08 lei, în condițiile în care, motivele pentru care oferta subscrisei a fost depunctată sunt artificiale și nu sunt susținute de niciun argument pertinent”, arată contestația depusă de Metroul SA.

De asemenea, reprezentanții firmei contestatoare atrag atenția asupra unui fapt pe care Gazeta de Cluj l-a prezentat anterior. Anume că firma Metrans Egineering SRL, care a primit prin atribuire directă contractul de pentru realizarea caietului de sarcini al licitației contestate, se numără printre firmele care fac parte din consorțiul câștigător. Acest fapt ar fi trebuit, în opinia contestatorilor, să ducă la eliminarea din cadrul licitației a consorțiului respectiv de firme.  

Societatea Metrans Egineering SRL a fost înființată la jumătatea anului trecut și este administrată de DUMITRU RADU GABRIEL, care are și 40% din acțiuni, alături de TRICA MADALINA STEFANIA, VLASCEANU MARIUS și POPA SEVER LIVIU, care au câte 20% din pachetul de acțiuni. 

La scurt timp după ce a fost înființată, societatea a primit, prin atribuire directă, adică fără licitație, contractul pentru realizarea caietului de sarcini pentru licitația contestată de SC Metroul SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here