SNTFC „CFR Călători” S.A. a acordat companiei Remarul „16 Februarie” S.A. contractul ”Revizie tip R8 la automotoarele Desiro SR20D – Revizie Capitală și alte servicii constatate pe fluxul tehnologic în prezența Recepției CFR”.
Inițial, oficialii CFR estimaseră valoarea contractului la 172.711.980 de lei, fără TVA, în Remarul a ofertat cu 146.985.710,29 de lei, fără TVA. În cadrul licitației au fost înscrise doar două companii.

Automotorul Desiro SR20D, popular denumit Săgeata Albastră, este construit de Siemens Germania la uzinele Astra Vagoane Călători Arad şi circulă pe căile ferate româneşti din 2003. În total, există în exploatare un număr de peste 120 de garnituri de tren, dintre care 20 sunt într-un grad avansat de deteriorare. Până acum, automotoarele fuseseră reparate la Electroputere VFU Paşcani, companie care face parte din grupul Grampet, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica. Stoica a înfiinţat Electroputere VFU după ce a preluat divizia de mot oare şi locomotive de la Electroputere Craiova.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here