Consiliul Județean Cluj și Spitalul Polaris Medical au încheiat un contract de colaborare pentru a cobate virusul COVID-19.

Contractul care a fost semnat, luni, 27 aprilie 2020, „transformă” Spitalul Polaris Medical într-o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Datorită acestui document, vor fi 180 de locuri suplimentare care să fie destinate pacienților cu COVID-19.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a declarat: „oficializarea acestei colaborări reprezintă o garanție în plus că sistemul medical clujean este și va fi pregătit pentru a face față luptei cu noul coronavirus. Consiliul Județean Cluj nu are nicio rezervă din a lua toate măsurile necesare protecției sănătății clujenilor și nu numai.”

Chiria lunară pe care o va plăti Consiliul Județean Cluj, este de 80.000 lei + TVA, după estimările efectuate de către un expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), ceea ce echivalează cu 2 euro/ metru pătrat. Această sumă nu cuprinde doar cedarea spațiilor ci și dotările și echipamentele de care spitalul dispune, fără a solicita un cost suplimentar.

În ceea ce privește personalul medical care va activa în noul spital, acesta va fi asigurat de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Directorul general al spitalului Polaris Medical, Tudor Socea, a susținut faptul că: „este o chestiune de responsabilitate faptul că putem contribui major la consolidarea încrederii populației în actul medical și în faptul că unitatea noastră medicală va fi recunoscută ca fiind una la standarde înalte, ca parte a efortului nostru de a susține comunitatea.” 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here