Contractul prin care compania clujeană ACI face lucrări de renovare în cadrul Spitalului Militar din Cluj Napoca a fost majorat cu 17,24%. Dacă, inițial, cei de la ACI ar fi trebuit să primească 2.637.777,1 de lei, fără TVA, în urma majorării compania va câștiga 3.092.487,67 de pe urma lucrărilor executate.

Potrivit explicațiilor oficiale, ”lucrările necesare sunt cantități de lucrări care nu au putut fi prevăzute în documentația economică inițială, precum categorii de lucrări a căror cantități nu au fost cuprinse în totalitate în devizul întocmit de către proiectant. De asemenea, acestea sunt cantități de lucrări necesare respectării fazelor tehnologice de realizare a unor categorii de lucrări (șapă autonivelantă sub pardoseli PVC, demolare și refacere trepte de beton în vederea realizării lucrărilor de hidroizolații la pereții exteriori). Lucrările sunt necesare pentru realizarea unei investiții funcționale și indispensabile atingerii obiectivului contractului”, arată reprezentanții spitalului.

Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a fost infiintat acum 96 de ani si este a doua unitate de acest fel ca marime din tara, dupa Spitalul Militar Central. Aceasta unitate de medicina militara are peste 400 de angajati iar anual ii trec pragul peste 11.000 de pacienti – militari si civili – din toate judetele tarii si cu aproape orice fel de problema medicala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here