injecting injection vaccine vaccination medicine flu man doctor insulin health drug influenza concept - stock image

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat sâmbătă la Digi24 că strategia de vaccinare a României este finalizată. Autorităţile aşteaptă aprobarea vaccinului de către autorităţile internaţionale şi distribuirea acestuia pentru a putea începe imunizarea.

„România face parte dintr-un demers european şi reprezintă parte egală a acestui demers, suntem pe picior de egalitate cu toate ţările membre UE. Atunci când un vaccin va primi aprobare de la Agenţia Europeană a Medicamentelor începe distribuţia simultană în toate ţările care au aderat la acel contract unic încheiat de Comisia Europeană”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.
„În momentul de faţă pot să vă spun că ne aflăm la finalizarea strategiei naţionale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea va fi gratuită şi va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiţionată sau obligatorie şi din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte şi din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.

El a precizat însă că este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, pentru ca vaccinarea să conducă la încheierea pandemiei.

De asemenea, vaccinarea se va face în trei etape: primii vor fi angajaţii din sistemul sanitar, apoi cei instituţiile de asistenţă socială, după care urmează populaţia generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here