Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul acțiunii jandarmilor din Piața Victoriei, a explicat că au existat foarte mulți huligani în Piața Victoriei, care acționau în grupuri relativ restrânse. El a precizat că spre deosebire de alte proteste, oamenii pașnici nu s-au delimitat de cei violenți, iar aceștia au speculat acest lucru și se ascundeau în spatele oamenilor pașinici. Tocmai din acest motiv, pentru că jandarmii încercau să respingă violențele huliganilor, au fost loviți și oameni pașinici.

”A existat o tensiune fantastică în Piața Victoriei (…) De data aceasta, chiar dacă am avut un număr mai mare de oameni violenți, de data aceasta, ca o particularitate, oamenii nu se mai delimitau de ei. Au fost informații care au venit în timp real din teren, din punct de vedere tactic nu am ce să îmi reproșez, a fost un fir logic al evenimentelor.

Până la ora 23.10 lucrurile s-au desfășurat într-o anumită manieră. Violențele au crescut gradual asupra jandarmilor.

Am primit inormațiile necesare cu privire la prezența lor în Piață. De data aceasta ei nu au venit organizat, au venit individual și apoi s-au organizat. Ei nu erau în față, ei mergeau mai în mijlocul Pieței. Se asigurau mereu că au 2-3 rânduri de persoane în fața lor, persoane care până la urmă reacționau și ei. Ei acționau foarte bine susținut, iar obiectivele noastre aveau obligația de a respinge atacurile lor. Din acest motiv se foloseau gazele lacrimogene și oamenii pașnici au avut de suferit. Nu am avut de data aceasta oamenii pașnici care să se delimiteze de ei. Noi acționam asupra celor violenți, dar ei au avut o tactică diferită de această dată și stăteau în mijlocul mulțimii”, a declarat maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul acțiunii jandarmilor din Piața Victoriei, la TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here