Copiii celebrului chirurg Ion Chiricuță au încasat recent peste 6 milioane de euro de la grupul maghiar Cordia pe două terenuri învecinate de pe malul lacului Grivița din București pe care aceștia le-au moștenit de la tatăl lor, potrivit informațiilor Profit.ro.

Oncologul Ion-Christian Chiricuță, cel mai mic dintre fiii lui Ion Chiricuță – al cărui nume îl poartă Institutul de Oncologie din Cluj, a fugit în Germania în 1986, pe urmele fratelui său mai mare, iar în 2010 a revenit în România și tratează aici bolnavii de cancer.

Recent, Christian Chiricuță și fratele său au fost implicați într-o tranzacție imobiliară cu două terenuri apropiate. Cei doi au vândut către Cordia un lot de 18.000 de metri pătrați pe Bulevardul Laminoului, nr 165A, și unul de 15.500 de metri pătrați pe strada Fabrica de Cărămidă, nr. 5, într-o tranzacție evaluată de Profit.ro la peste 6 milioane de euro.

„Terenurile au fost achiziționate recent și lucrăm acum la Planul Urbanistic Zonal. În viitor, vom construi pe aceste terenuri tot proiecte rezidențiale. Face parte din strategia de dezvoltare a Cordia“, a declarat, pentru Profit.ro, Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România și membru al Consiliului de Administrație Cordia.

Dezvoltatorul imobiliar a anunțat în primăvară că va aloca investiții de 100 de milioane de euro pentru patru noi proiecte rezidențiale în București. Cele două achiziții noi fac parte din acest program.

Cordia a început acum două luni construcția proiectului rezidențial Parcului 20, aflat în zona Expoziției din București. Mauricio Mesa Gomez spune că a precontractat deja 78 de apartamente din 260 de unități, câte cuprinde prima etapă de dezvoltare a proiectului, evaluat la 40 milioane de euro. 

Finalizarea lucrărilor este așteptată pentru luna septembrie 2020. Cordia este parte a grupului Futureal, deținut de antreprenorii maghiari Péter și Gábor Futó, tată și fiu, revenit pe piața imobiliară din România în 2016, după ce se retrăsese odată cu venirea crizei. Grupul Futureal, pe care îl controlează cei doi investitori, este cunoscut pe piața locală pentru dezvoltarea ansamblului rezidențial Parcul Privighetorilor din București, un proiect cu 125 de apartamente care a costat 20 milioane euro, și pentru mallul Gold Plaza din Baia Mare, dezvoltat în parteneriat cu Immofinanz, o investiție de 87 milioane euro.

Citește mai mult pe profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here