Șeful Serviciului de informații intern din Germania, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției, a prezentat un raport surprinzător prin caracterul său incorect politic – copiii care cresc în familiile islamiștilor din Germania pot reprezenta un risc pentru securitate.

Raportul serviciului german de informații arată că există semnale că ”radicalizarea minorilor și a tinerilor adulți” are o probabilitate mai mare și survine mai repede. Hans-Georg Maassen s-a arătat alarmat de ”socializarea jihadistă” în randul copiilor, care va deveni o mare provocare pentru autorități în anii ce vin. Serviciul secret arată că a identificat 300 de copii afectați de radicalizarea islamistă. Copii ce provin din familii cu orientări radicale ”sunt educați de la naștere în spiritul unei viziuni extremiste asupra lumii, care legitimează violența împotriva altora și excluderea celor care nu fac parte din grupul lor”, arată raportul.

Raportul serviciului secret i-a făcut pe mai mulți parlamentari din Uniunea Creștin Democrată a Angelei Merkel să ceară coborârea la 14 ani a limitei de vârstă de la care organele de securitate pot începe supravegherea indivizilor. ”Nu e vorba de incriminarea celor trecuți de 14 ani, ci de combaterea unor amenințări la adresa țării noastre, precum terorismul islamic, care poate viza și copiii”, a spus politicianul creștin democrat Patrick Sensburg.

ONG-ul german Uniunea Umanistă a precizat pentru Deutsche Welle că nu sunt motive ca germanii să-i considere pe copii drept o amenințare la adresa ordinii democratice și constituționale, pentru că ”ideile și opiniile lor nu sunt complet dezvoltate și sunt în schimbare”.  ”De aceea, punerea sub supraveghere a copiilor este o violare gravă a drepturilor lor fundamentale”, arata ONG-iștii germani.

Sursa: cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here