Ministrul belgian de externe Didier Reynders l-a asigurat marţi, la Bruxelles, pe şeful diplomaţiei române Titus Corlăţean că Belgia sprijină în continuare o decizie pozitivă privind aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen până la finalul acestui an.

‘Am discutat teme europene, dar în care suntem bilateral interesaţi să avem sprijinul Belgiei. Este cazul aderării la spaţiul Schengen şi domnul ministru mi-a confirmat în continuare sprijinul Belgiei pentru o decizie pozitivă până la finalul acestui an. Am discutat pe tema reformelor în domeniul justiţiei, au fost salutate măsurile şi paşii pozitivi din ultima perioadă ceea ce este un lucru bun, pentru că asigură şi un anumit confort suplimentar investitorilor străini în România’, a spus Titus Corlăţean după întrevederea de marţi dimineaţă cu omologul său belgian.

La rândul său, şeful diplomaţiei belgiene a spus că ‘vom avea, sper, un raport pozitiv în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, privind posibilitatea de a merge în această direcţie’.

Alte aspecte discutate au fost relaţiile politice şi economice, ministrul român de externe afirmând în acest sens că România încurajează investiţiile belgiene, într-o perioadă despre care şi Didier Reynders a afirmat că este foarte bună pentru România.

‘Vorbim de o perioadă şi de stabilitate politică, dar şi economică, cu o perspectivă, iată, de creştere economică care se confirmă în cazul României. Şi aici s-a putut remarca că la nivelul ansamblului statelor membre UE, România este între cele numai câteva ţări care au creştere economică’, a menţionat Corlăţean. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here