Spitalul Universitar Bucuresti

Se vorbeşte despre firmele care în plină criză au renunţat la contracte cu spitale pentru a face mai mulţi bani. Guvernanţii sunt criticați pentru că nu au luat măsuri pentru combaterea epidemiei la timp, dar şi pentru că nu au plafonat preţurile la produse de bază. Situaţia de la Spitalul Universitar este și ea pusă în lumină de către Dana Budeanu, în cadrul rubricii realizate în exclusivitate la știripesurse.ro.

Doresc să anunț populația că la Spitalul Universitar până astăzi, joi, nu s-a făcut niciun test. Nici nu se va putea face prea curând. Astăzi, mâine, ieri… au sosit primele teste probabil. Momentan toate testele (…) sunt trimise la veterinari, etc. Nu există absolut niciun centru functional de testare la Spitalul Universitar„, a atras atenția Dana Budeanu.

Astfel de informații, în mod evident, trebuie să fie bazate pe ceva. Budeanu a publicat și ieri, la ora 22, pe Facebook, referatul cu privire la măsurile ce trebuiau luate în urma recomandărilor OMS din cadrul reuniunii ce a avut loc la 22-23 ianuarie. (Citește detalii AICI)

Reporterul Gazeta de Cluj a reușit să ia legătura cu un purtător de cuvânt din cadrul Spitalului Universitar București, care, referitor la declarațiile Danei Budeanu, ne-a comunicat următoarele:

„Noi nu avem voie să comunicăm nimic oficial. Comunicarea oficială se face prin Grupul de Comunicare Strategică”.

Cu toate acestea, surse au declarat pentru Gazeta de Cluj că, într-adevăr, spitalul respectiv nu are deocamdată teste, urmând să le primească, iar ulterior vor fi testați pacienții de la dializă și nefrologie.

Budeanu promite că va oferi lista cu firmele care şi-au anulat contractele cu spitalele de stat pentru distribuire de echipamente de protecţie: „Cred că cel mai devreme mâine vă voi da lista cu firmele care şi-au anulat contractele cu spitalele de stat pentru distribuire de echipamente de protecţie pentru a putea vinde către spitalele private şi instituţiile private la de 15 ori preţul. Bineînţeles că este libertatea privată a oricărei firme.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here