După ce primarul din Deva, Florin Oancea, și administratorul public, Adrian Nicolae, au fost diagnosticați pozitiv cu coronavirus, Primăria Deva a fost închisă. Circa 600 de angajaţi din s-au izolat acasă şi aşteptă rezultatele analizelor.

Astăzi, viceprimarul Devei, Ferdinand Zoltan Pogocsan, a declarat că aproximativ 600 de angajaţi ai Primăriei şi ai direcţiilor din subordine se află în izolare la domiciliu şi au fost testaţi pentru COVID-19.

„Primăria este închisă. Trebuie să vină şi analizele. Domnul primar stă 14 zile. Este la Timişoara. Tot la Timişoara este şi administratorul public. Am vorbit cu domnul primar duminică, starea de sănătate este bună. Se simt bine, nu au febră, nu tuşesc. Am fost testat şi eu. Aştept rezultatul. M-am autoizolat acasă. Am lucrat de acasă. Numai la primărie sunt aproximativ 200 de angajaţi, plus 50-60 de oameni la Cadastru, 14 la Starea Civilă, vreo 40 la Taxe şi Impozite, toate direcţiile din subordine, toţi au avut legături cu cei doi, inclusiv cu mine, la rândul lor. Am închis ca să nu punem în pericol sănătatea nimănui. Nici a cetăţenilor, nici a angajaţilor. Nu am vrut să riscăm. Ca număr total, aproximativ 600 de persoane”, a declarat, Ferdinand Zoltan Pogocsan, viceprimarul Devei.

Decizia de suspendare a activităţii a fost luată de Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Deva, cu excepţia Biroului de Situaţii de Urgenţă, care va fi deschis pentru asigurarea hranei pentru persoanele izolate la domiciliu.

În sediul primariei vor fi făcute lucrări de dezinfecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here