Capul rețelei de traficanți de medicamente, Cosmin Muntean, care se află în arest la domiciliu, a primit aprobare din partea judecătorilor să participe la slujba de Înviere.

”Admite cererile formulate de inculpatul Muntean Cosmin. În baza art.221 al.6 C.p.p., încuviinţează ca inculpatul să părăsească imobilul în care locuieşte, în data de 07/08.04.2018, în intervalul orar 23,00-01,30, în vederea deplasării acestuia la Biserica Ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, situată în mun. Cluj-Napoca, str. Mareşal Ion Antonescu, jud. Cluj, pentru a participa la slujba de Înviere. În temeiul art.221 al.2 lit.b C.p.p., permite inculpatului să ia legătura cu numita M I, soacra acestuia. În baza art.275 al.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 02.04.2018”, arată soluția pe scurt a instanței.

Potrivit procurorilor, rețeaua traficanților de medicamente era condusă de Cosmin Muntean, din Cluj Napoca, care este și patronul afacerii Thai Therapy. Aceasta avea trei locotenenți în persoana numiților Cristian Muntean, fratele lui Cosmin Muntean, Ovidiu Piroș și Dorin Gabriel Poruțiu. Anchetatorii mai spun că afacerile au ”pornit” în anul 2012 și au vizat, în principal SUA, țară unde medicamentele au un regim special. Pentru exemplificare, rețeaua vindea xanax în SUA cu 200 de dolari cutia, în condițiile în care în România, pentru acest medicament se achita între 15 și 20 de lei, adică de 40 de ori mai puțin.

În 2012, grupul avea doar patru persoane și nimeni nu se aștepta ca afacerile să meargă atât de bine. În timp, Cosmin Muntean a înființat trei site-uri 247medication.com, paianaz.com,125pills.com, care nu puteau fi accesate de IP-uri din România sau estul Europei. Pe aceste site-uri clientul avea convingerea că discută cu medici specialiști în boli psihice. Astfel, după ce un potențial client intra în contact cu unul dintre aceste site-uri pentru un medicament anume, i se cerea o prescriere medicală, totul pentru aparență de legalitate. Clientul era asigurat că vorbește cu un medic, în realitate cei din spatele ecranelor neavând nicio pregătire în acest sens. După ce rețeta era ”confirmată”, clientului i se solicita ca banii să fie plătiți în avans către o firmă din Cluj, care avea conturi deschise în paradisuri fiscale din Cipru sau Insulele Virgine Britanice. Apoi, după ce plata era confirmată medicamentele erau expediate, în scrisori, de la Oficiile Poștale 6 și 15 din Cluj Napoca. Procurorii susțin că blisterele cu medicamente erau astfel ambalate în scrisori ca să nu dea de bănuit autorităților vamale americane. În scrisori mai erau plasate și retețe medicale pentru a-l ajuta pe cel în cauză în fața autorităților, dacă acestea deschideau scrisoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.