Ministrul Mediului, Costel Alexe

”vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea şi imaginea filialei” ar fi declarat Costel Alexe după ce a ieșit de la DNA

Costel Alexe, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași, a aflat pe 27 aprilie de la DNA că are calitatea de inculpat în dosarul de urmărire penală deschis pe numele său. Practic, în luna ianuarie a început urmărirea penală într-un dosar întocmit de DNA pe numele lui Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare. Ce anume modifică această nouă încadrare juridică? Dacă în ianuarie nu era direct acuzat, acum faptele de delapidare și instigare sunt direct imputate de către procurori lui Costel Alexe.Potrivit procurorilor anticorupţie, în cursul anului trecut, Alexe ar fi primit mită 22 de tone de produse de tablă pe vremea când era ministru al Mediului, pentru alocarea cu titlu gratuit către un combinat siderurgic a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Ceea ce poate surprinde, este faptul că la nivel de discurs se discută mai mult imaginea publică a unui om politic, implicit a unui partid, în loc să se pună accentul pe prejudiciul adus statului. În speța de față avem autorizații ilegale acordate de fostul ministru al mediului, faptă pentru care ar fi primit tabla respectivă. Când vom afla adevărul? Doar justiția va putea clarifica pentru moment cine și cât de vinovat este.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre criteriile de integritate anunţate în campanie, în contextul în care şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, şi primarul din Iaşi, Mihai Chirica, ambii de la PNL, sunt cercetaţi penal.

„Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL, dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă”, a replicat Iohannis.

Sursa: cotidianul.ro

Citește și:Iohannis a aprobat cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here