Omicron, noua tulpină a coronaviruslui, pare să se răspândească tot mai repede și în România. Miercuri, 15 decembrie, au fost anunțate 3 cazuri noi de infectare. 

Astfel, inițial, medicii de la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală au anunțat, că au fost confirmate două cazuri de infectare cu Omicron la două femei în vârstă de 41 de ani, respectiv 39 de ani, amândouă din București.

Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de -a doua este contact direct a unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie.

Ambele persoane sunt vaccinate anti-Covid 19, starea lor de sănătate fiind una bună.

Apoi, a mai fost anunțat un caz cu Omicron: o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării. Persoana este vaccinată anti Covid 19 cu schema completă de vaccinare, iar starea ei de sănătate este una bună.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 11 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, marți, că Omicron, noua variantă a coronaviruslui, se răspândește mai repde decât tulpinile anterioare și este prezentă în majoritatea țărilor.

„Omicron se răspândește într-un ritm pe care nu l-am văzut la nicio variantă anterioară”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei actualizări despre Covid-19 la Geneva.


sursa: stirileprotv.ro

Citește și: Un agent de pază și-a împușcat șeful fiindcă l-a concediat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here