Sursa foto: Monitorulcj.ro

Firma locală de IT, Oves Cluj, a precizat că această creștere de prețuri va afecta piața IT, iar cererea de proiecte noi o să scadă cu aproape 20% în ultima parte a anului.

„Perspectiva declanșării, în viitorul apropiat, a unei noi crize economice globale, anticipată de războiul din Ucraina, de creșterea prețurilor la energie, de inflație și costurile mai mari pentru viața de zi cu zi determină deja activarea unor mecanisme de protecție în rândul companiilor, care blochează proiecte de inovație în IT, considerate neesențiale desfășurării activității curente”, au precizat reprezentații Oves Enterprise.

Mihai Filip, CEO Oves Enterprise, a precizat că această criză va determina direcționarea proiectelor în țări cu costuri mult mai mici.

„(…) Ce va fi diferit, însă, într-o viitoare criză, cu potențial impact major asupra industriei de IT din regiune, are legătură cu creșterea salariilor developerilor de aici, care se apropie de cele din Vest, aspect care poate determina direcționarea proiectelor în țări cu costuri mai mici, precum India”, a spus Mihai Filip, potrivit Zcj.ro.

Citește și: Marea Cadastrare din Cluj Napoca ia terenurile privaților și le bagă în patrimoniul primăriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here