Tragedie fără margini într-o familie de români din Spania: o femeie de 53 de ani a fost omorâtă în bătaie de partnerul ei, şi el român. După ce a ucis-o, bărbatul a încercat să-şi pună capăt zilelor.

Presa din Spania a relatat cazul de la Jerez, Cadiz, unde liniştea unei comunităţi paşnice a fost tulburată de o crimă oribilă. Totul a început cu o ceartă între o femeie de 53 de ani şi partenerul său, dar lucrurile au scăpat complet de sub control în momentul în care bărbatul, un român de 55 de ani, a pus mâna pe un ciocan şi a început să o lovească fără milă. Imobilizată într-un scaun cu rotile, femeia nu s-a putut apăra şi nu a avut nicio şansă să fugă din calea brutei dezlănţuite. 

În zonă locuieşte o comunitate mică de români, cei mai mulţi dintre ei la limita sărăciei. Ei îşi câştigă traiul adunând fier vechi de pe străzile din preajmă. Vecinii lor spun că au auzit ţipete, însă erau obişnuiţi cu zgomotele puternice care veneau din apartamentul românilor, notează La Voz del Sur. Totuşi, de această dată scandalul a întrecut orice limite, aşa că oamenii au pus mâna pe telefon şi au sunat la Poliţie. 

Ajunşi la faţa locului, oamenii au găsit o femeie în agonie, într-o baltă de sânge, iar alături se afla partenerul ei, şi el inconştient, după ce luase un pumn de medicamente pentru a se sinucide. „Am plecat la 8.00 la muncă şi am văzut ambulanţa, dar nu am auzit nimic”, a declarat o vecină. În schimb, altcineva le-a povestit jurnaliştilor spanioli că românii sunt foarte gălăgioşi de obicei, aşa că i-a fost greu să-şi dea seama dacă se întâmplă ceva.   

„Sunt foarte zgomotoşi, par să se lupte, dar este obiceiul lor. Noi mergem la fereastră în caz că trebuie să sunăm, pentru că între ei pot fi probleme, dar adevărul este că nu sunt în conflict cu noi. Sunt respectuoşi cu noi şi noi cu ei, îi ajut dacă pot; în această dimineaţă am dat uneia dintre fete bani pentru că trebuiau să meargă la Cádiz, presupun că a fost la Anatomia criminalistică ”, a comentat un alt vecin.   

Cazul este acum anchetat de Poliţia Spaniolă, care a demarat o investigaţie pentru a clarifica faptele şi pentru a descoperi circumstanţele morţii femeii, iar oamenii legii aşteaptă autopsia care va determina cauzele exacte ale decesului. Partenerul femeii a fost arestat preventiv şi va rămâne după gratii pe toată durata anchetei.   Vă mai recomandăm şi

Citeste mai mult: adev.ro/qgjpeg

1 COMENTARIU

  1. Deci tiganii sunt romani si romanii sunt tigani ?

    Daca eu ma mut in Japonia, voi fi japonez ? Daca un chinez sau indian se muta in Romania este el roman ?

    A fi roman nu implica automat a fi si EUROPEAN ???? De cand tiganii indieni asiatici sunt EUROPENI (romani) ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here