Takahiro Shiraishi, criminalul care a oripilat Japonia, după ce a fost arestat în 2017, FOTO Getty Images

Takahiro Shiraishi, un bărbat de 29 de ani din Japonia, ale cărui fapte au șocat toată țara, a recunoscut că a ucis şi ciopârţit opt femei şi un bărbat în 2017. Pe contul său de Twitter, criminalul se ascundea după următorul mesaj: „Vreau să ajut oameni care suferă cu adevărat. Contactaţi-mă oricând”.

„Toate acuzaţiile împotriva mea sunt corecte”, a declarat Takahiro Shiraishi în faţa unul tribunal din Tokyo. Acesta a relatat cum le-a contactat pe cele opt femei pe Twitter şi alte platforme de socializare după ce acestea şi-au exprimat diferite gânduri suicidare, le-a adus în apartamentul său din oraşul Zama, aflat în apropierea capitalei, unde le-a violat, jefuit şi strangulat, potrivit publicației Adevărul.

Singurul bărbat pe care criminalul l-a ucis era prietenul uneia dintre femeile ucise. Acesta a reuşit să-i dea de urmă lui Shiraishi, dar a fost ucis la rândul său, atunci când a ajuns la apartamentul acestuia pentru a o găsi pe partenera sa, transmite publicația amintită.

Shiraishi şi-ar fi ademenit victimele spunându-le că le poate ajuta să moară şi, potrivit investigaţiei poliţiştilor, în unele cazuri le-ar fi spus că se va omorî şi el alături de ele.

Contul lui de Twitter avea următoarea descriere: „Vreau să ajut oameni care suferă cu adevărat. Contactaţi-mă oricând”.

Argumentarea stupidă a avocaților lui Takahiro Shiraishi

Avocaţii lui Shiraishi au argumentat în faţa curţii de judecată că pedeapsă ar trebui redusă pentru că victimele, care aveau între 15 şi 27 de ani, voiau de fapt să moară. Dat fiind acest lucru, încradrarea faptei ar trebui să fie diferită, au argumentat aceştia. Conform BBC, nici măcar Shiraishi nu este de acord cu avocaţii săi. Acesta a declarat pentru un ziar local că a ucis fără ca victimele sale să-şi dea consimţământul. 

„Se puteau vedea rănile pe partea din spate a capetelor victimelor mele. Cu alte cuvinte, nu a existat niciun consimţământ şi am făcut în aşa fel încât acestea să nu poată opune rezistenţă”, a declarat acesta.  

În ciuda eforturilor avocaţilor săi, Shiraishi va fi condamnat cel mai probabil la moarte. În Japonia, cei care sunt găsiţi vinovaţi de mai multe crime, mai ales dacă acestea sunt însoţite şi de jefuirea ori violarea victimelor, sunt de obicei executaţi prin spânzurare. Sentinţa este aşteptată pe 15 decembrie. 

Citeste mai multe AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here