Sergiu Plisco, un tânăr din Feleacu, care și-a ucis bunica cu mai multe lovituri de topor a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Cluj la 25 de ani de închisoare cu executare.

Crima avut loc în noiembrie anul trecut, iar autorul ei avea tulburări de comportament și era alcoolic.

”Inculpatul P.S.C. (Plisco Sergiu Claudiu – n.n.) a exercitat acte de agresiune fizică împotriva victimei M.V. (în vârstă de 93 de ani). Respectiv a încercat să o stranguleze cu mâinile iar ulterior i-a aplicat multiple lovituri cu un obiect tăietor (topor, n.red.), acţiuni în urma cărora a survenit decesul victimei. Din verificări a rezultat că inculpatul P.S.C. este nepotul victimei, fiind membri de familie.

În data de 04.11.2021, ora 19:00, inculpatul Plisco Sergiu Claudiu a fost reţinut de procurorul anchetator, anterior recunoscând fapta comisă”, au arătat surse din cadrul parchetului.

„În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în consecinţă : În temeiul art. 202 alin. 1-3, art. 223 alin. 2 C.proc.pen, dispune arestarea preventivă a inculpatului P. S.-C., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului prev. de art.199 alin.1 raportat la art.188 alin.1 Cod penal pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.11.2021 şi până la data de 04.12.2021, inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 313 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu (av. C. I.) sumă care se avansează din F.M.J. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05 noiembrie 2021, ora 14:30 în prezenţa inculpatului reţinut şi a reprezentantului Ministerului Public”, se arată în încheierea instanței Tribunalului Cluj prin care s-a dispus reținerea lui Plisco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here