Primarul orașului cu un viitor metrou a declarat pentru ZIUA LIVE că a tras numeroase semnale de alarmă cu privire la criza gazului, precizând că în iarnă, românii se vor confrunta cu probleme mult mai dramatice decât COVID-19.

„Sunt decizii strategice ca până în octombrie 80% din capacitatea de stocare a gazelor să fie realizată pentru iarnă, până la începutul iernii să fie 90%, adică să avem gaz deja stocat necesar pentru ce ne trebuie pe timp de iarnă, dar la cum arată lucrurile astăzi, aceste lucruri sunt ipotetice, nu realizabile”, a spus Emil Boc, potrivit zcj.ro.

Din Primărie, obișnuit să trimită săgeți în stânga și în dreapta, Boc a criticat Germania pentru încăpățânarea de care dă dovadă când vine vorba de energia nucleară.

„Trebuie să se gândească bine pentru că dacă declanșezi o criză economică pornind de la gaz, pornind de la cea mai importantă economie a Europei, dacă aceasta este în declin totul se duce ca un bumerang în Europa și se întoarce împotriva salariilor și a condițiilor de viață”, a mai spus primarului orașului Cluj-Napoca.

„De aceea Ucraina trebuie să câștige acest război, Rusia trebuie să piardă acest război. Rusia trebuie să fie învinsă strategic ca să nu mai poată niciodată să mai ridice capul ca să șteargă de pe harta Europei sau a lumii țări. Asemenea atitudini trebuie categoric să fie oprite. (…) Trebuie să avem o planetă neutră din punct de vedere climatic până în 2050, dar decizii trebuie luate acum, mai ales privind energia nucleară pe care o consider verde și nepoluantă și se încadrează în principiile europene. Este o asemenea problemă pe masă în comisia europeană, dar mi se pare că este tratată puțin superficial – ‘lasă că ne vom descurca noi cumva’… Iarna nu-i departe, suntem în iunie și deja din octombrie avem nevoie de gaz pentru iarnă. (…) De aceea trag aceste semnale de alarmă politice din timp, pentru că criza gazului poate avea consecințe mult mai grave decât criza COVID-19 pentru viețile europenilor, românilor”, a concluzionat  Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here