Dr. Milena Man

Dacă la începutul Pandemiei vorbeam despre “Ultima noapte de dragoste”, daca aveam îndoieli de trebuie sau nu scrisă această cronică, veni-va vremea și a “ultimei nopți de război”. Starea de urgență s-a terminat, iar bilanțul minicronicii mele de război a ajuns la sfârșit, fără să încep a descrie nopțile de dragoste cărora pentru unii le va fi trecut vremea. Deși nu avea un scop definit, cronica nu s-a vrut cu tente politice, deși unele au fost interpretate eronat ca declarații de război, iar unii chiar s-au rușinat cu mine. Am vorbit doar despre cum putem vedea lumea altfel. De ce am făcut asta? Poate doar din narcisism, poate pentru că îmi place să fiu în lumina reflectoarelor, cum spunea un prieten, poate că doar voiam să mă exprim, cum zicea fii-mea mică, poate că voiam să mă vedeți și altfel decât îmbrăcată în doctor, cum zicea fii-miu mic. Poate pentru că voiam ca acei câțiva puțini prieteni să nu mă uite, poate pentru că voiam să nu mă uit Eu, uzată de rutina zilnică copleșitoare, căci orice hobby e doar un Eu neutilizat. Și chiar da, era o cronică pentru prieteni, pentru aceia care nu știau ce pot, sau că pot, dar și pentru cei ce aveau nevoie să-și reamintească definiția prieteniei, a conștiinței, a fericirii sau a normalului.

Am eșuat! Fiecare a citit printre rânduri doar ce a putut, ce i s-a potrivit, unii s-au atacat și au atacat, iar alții nu am înțeles nimic! Fiecare s-a regăsit în câte ceva, în altceva, așa cum ne regăsim în personaje din cărți, filme, sau poate în basmele copilăriei. Eu continui să fiu Alice. Și ultima cronică le este dedicată tot prietenilor, vechi, noi sau viitori, cu reticență pentru cei din urmă, căci disponibilitatea noastră emoțională e îngenunchiată de micile mizerii de zi cu zi. Redefinim prietenia? Chiar nu, ți-e prieten acela ce îți oferă libertatea de a fi doar așa cum ești, pe care îl poți suna după ani la 4 dimineața, și îți și răspunde. Si atunci nu-s chiar atât de mulți. Iar dificultatea nu e în a găsi un prieten pentru care să mori, ci de a găsi un prieten pentru care merită să mori, spunea Homer, iar în ziua de azi, poate să îi păstrezi pe cei puțini, cei rămași.


Până la un eventual viitor “război”, această ultimă cronică o scriu doar pentru prietenii cărora nu trebuie să le demonstrez nimic, care mă pot asuma share-uind mai departe gândurile bune, rele, sau cum or fi fost, pentru cei ce nu m-au criticat și pentru cei ce au făcut-o, pentru cei care mă pot accepta așa cum sunt, într-o agitație continuă, și într-o încercare perpetuă de a deveni doar “un pic” mai buni. Și îmi amintesc de acel film minunat în care ca proiect de școală am fi putut avea misiunea simplă, de a face doar trei fapte bune cu adevărat, care să schimbe semnificativ viața a doar trei oameni (alții decât cei din familie desigur). Și doar printr-un exercițiu de memorie încercați să verificați, să vedeți ce mai aveți de făcut în epoca post-Covid. Eu mai de făcut doar una.

Trezește-te Românie, oriunde te-ai afla! ”Ai vrea dacă ai putea și ai putea dacă ai vrea”.

Alice în Țara din Oglindă.

Milena Man

1 COMENTARIU

  1. Între timp, la case mai mari strein-cerceii lor sunt luați în tărbacă pe bună dreptate:
    Realizatorul TV Tucker Carlson a prezentat marți seara. la Fox News, un lung șir de erori, contradicții și stupidități emise de Anthony Fauci. membru proeminent al grupului de combatere a COVID-19 din SUA. „Fauci a greșit mai mult decât orice epidemiolog mediocru”, a conchis Carlson, dar a devenit „unul dintre oamenii cei mai puternici din lume”, scrie Evenimentul Zilei.

    Realizatorul de la Fox a început prin a comenta audierea prin teleconferință a lui Fauci în Congres, în cursul căreia a declarat că deschiderea școlilor „ar fi o perspectivă foarte riscantă și chiar periculoasă”.

    „A lăsat să se înțeleagă că școlile și colegiile nu vor putea reîncepe decât atunci când va exista un remediu împotriva acestui virus sau un vaccin”, a comentat Carlson. după ce a difuzat un fragment de înregistrare din audierea lui Fauci.

    „Cu alte cuvinte, fără școală până când coronavirusul nu este eradicat. Problema este că nu există nici un vaccin aprobat pentru nici unul din coronavirușii existenți. În continuare, nu avem unul pentru SARS, Așa că se poate întâmpla să nu avem unul niciodată” (nici pentru SARS-CoV-2), a spus Tucker Carlson.

    Deplângând faptul că tot ce spune Fauci devine „știre de primă pagină pentru orice organ de presă”, Carlson s-a întrebat cât de priceput este doctorul american, atât de citat și în România ca un guru.

    „Știe Tony Fauci ceva despre știință?”, a întrebat ziaristul. „Avem vreun motiv special să credem că se pricepe cu adevărat?”

    Și Carlson a continuat:

    „Există în acest moment o sumedenie de dovezi care arată că America trebuie să se redeschisă cu prudență. Suedia nu s-a închis deloc și situația nu pare mai rea decât media Uniunii Europene… Statul Georgia a redeschis parțial cu săptămâni în urmă, spre isteria și avertizările presei, și totuși numărul spitalizărilor din Georgia este mai mic ca niciodată. Nimeni nu a explicat de ce școlile trebuie să rămână închise.”

    Carlson a difuzat o declarație în care senatorul Republican Rand Paul afirma că abordarea „otova” a lui Fauci este greșită și că situația trebuie evaluată „district cu district” și luate decizii descentralizat, de către fiecare administrație locală în parte.

    „Senatorul Rand Paul are dreptate. Multe predicții eronate au venit de la Washington despre coronavirus, iar o mare parte dintre ele, chiar de la dr. Fauci”, a comentat Carlson.

    https://www.activenews.ro/externe/Jurnalist-american-despre-prostiile-debitate-de-un-fals-Guru-Anthony-Fauci-care-a-facut-pui-si-in-Romania-%E2%80%9EAvem-vreun-motiv-special-sa-credem-ca-se-pricepe-cu-adevarat-161484

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.