Consiliul Superior al Magistraturii este pe cale să îşi piardă orice urmă de credibilitate. La ultimul termen al procesului fostului judecător şi membru CSM, Toni Neacşu, reprezentanta Consiliului a cerut condamnarea lui Neacşu “pentru recuperarea prejudiciului creat”. Însă, în cazul membrilor CSM Cristi Danileţ şi Alina Ghica, care au primit bani în perioada suspendării, CSM-ul nu vede nici un prejudiciu. La acest termen, Neacşu a declarat că regretă lipsa de reacţie pe care a avut-o atunci când a fost avertizat că este vizat de procesul prin care trece acum.

 

Procesul fostului membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Toni Neacşu, se apropie de final. Săptămâna trecută a avut loc un termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde reprezentantul CSM a susţinut în faţa completului că Neacşu trebuie condamnat pentru ca instituţia să îşi recupereze prejudiciul.

„Doar o soluţie de condamnare a celor doi inculpaţi (cei doi inculpaţi sunt Toni Neacşu şi şoferul lui, Angel Gabriel Roşca) soluţionează latura civilă, ceea ce pentru noi ar reprezenta o recuperare mai rapidă, mai promptă, a prejudiciului cauzat. Activitatea infracţională e dovedită sub toate aspectele, prin urmare, vă rugăm să ne admiteţi acţiunea civilă astfel cum a fost formulată”, arată reprezentantul CSM.

Judecătorul Toni Neacşu a fost acuzat că ar fi încasat nejustificat salarii şi diurne pentru 48 de zile în care a absentat nejustificat de la Consiliul Superior al Magistraturii. DNA susţine că Adrian Toni Neacşu ar fi comis 10 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, cinci infracţiuni de fals intelectual şi cinci infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

În cadrul procesului, fostul membru CSM spune că singura greşeală pe care a făcut-o este că nu a dat atenţie avertizărilor primite după ce şi-a manifestat vizibil opiniile critice vizavi de o serie de derapaje ale conducerii Consiliului.

“Am certitudinea că nu am săvârşit nici o infracţiune. Am făcut greşeala că nu am dat atenţie discuţiilor din noiembrie 2012, când mi se spunea ceea ce urmează să mi se întâmple. Nu aş mai fi ajuns astăzi aici”, declara judecătorul în faţa completului de judecată al ÎCCJ.

 

DNA a făcut percheziţii fără încuviinţarea judecătorilor

În cadrul acestui proces, magistraţii urmează să dea o sentinţă pe data de 25 aprilie 2014, iar verdictul poate fi atacat la Completul de 5 al ÎCCJ. Judecătorul Adrian Toni Neacşu a afirmat că procurorii DNA au făcut percheziţia informatică a unităţii centrale a calculatorului ridicată din biroul lui de la Consiliul Superior al Magistraturii fără încuviinţarea Secţiei pentru judecători a CSM, considerând că o astfel de măsură este „samavolnică şi nelegală”. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Adrian Toni Neacşu, judecător, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine un avantaj material (10 acte materiale),infracţiune prev. de art. 132 din Legea 78/2000, fals intelectual (5 acte materiale), participaţie improprie la uz de fals (5 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (5 acte materiale), toate în formă continuată”, se arată într-un comunicat remis de către DNA.  “În cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012, inculpatul Neacşu Adrian-Toni a încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii şi diurnă de detaşare, aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat. Magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza unor documente justificative falsificate. Pentru a-şi disimula absenţele de la serviciu, inculpatul Neacşu Adrian Toni a participat la întocmirea, cu date nereale, a cinci foi colective de prezenţă şi a cinci cereri de decont de diurnă, câte una pentru fiecare din lunile iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012. Sumele au fost încasate nejustificat de magistrat, în condiţiile în care, ordonatorul principal de credite al CSM nu a avut reprezentarea că documentele respective conţin date nereale”, mai arată DNA.

 

Pentru “prietenii” CSM plăţile se fac în lipsă

“În ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, care este cea mai gravă din punctul meu de vedere, mi se impută că aş fi determinat cu intenţie ordonatorul principal de credite să-mi plătească drepturi de natură salarială la care nu aş fi avut dreptul. E dincolo de orice îndoială că indemnizaţia de membru CSM nu este dependentă de timpul de muncă lucrat, rezulta explicit din actele pe care dumneavoastră le aveţi la dosar. Vă aduc aminte, domnule preşedinte, că în cursul anului trecut, doi membrii CSM nu au venit la serviciu o perioadă lungă de timp, dar au primit indemnizaţii integrale, li s-au calculat toate drepturile salariale. Acest lucru rezultă din comunicările oficiale ale CSM. Li s-au calculat integral drepturile de natură salarială cuvenite, li s-au calculat şi celelalte drepturi”, a mai declarat fostul judecător Toni Neacşu. 

1 COMENTARIU

  1. Toni Neacsu e un escroc, un ticalos sociopat si un mafiot PSDist din Vrancea. E fostul presedinte al Tribunalului Vrancea, dat afara din CSM pentru ca a furat din banul public vreo 60000 euro, dar n-a vazut puscaria pe dinauntru drept dovada a sustinerii din partea mafiei magistratilor. Toni Neacsu e in legatura cu SRI-ul, in cazul meu prin Serban Nicolai, colonel antitero pensionat, care a intervenit la parchet si tribunal sa musamalizeze toate dosarele penale si civile ale nevesti-sii Serban Emilia care lucreaza la AJOFM Vrancea cu un salariu de 40 de milioane drept consilier al Biroului de Relatii cu Angajatorii, si care si-a facut credit de 50.000 euro sa-si ia Porsche in leasing si apartament, pentru care m-a pradat de 2000 de euro, drepturile mele art. 72-75 din legea 76/2002, pentru ca nu i-am dat spaga cu care sa-si achite ratele, adica s-a comportat exact ca Sarbu care isi indemna angajatii sa faca evaziune fiscala ca sa stoarca si ultimul banut cu care spaga sa investeasca in imobiliare. Mai mult de atat Serban Emilia a sustras dosarul primelor art. 72-75 din 76/2002 de la agenta de somaj Filip Ana care-l instrumenta de drept, un consilier neavand nici o atributie de a instrumenta acest dosar drept alta dovada. Mai am si alte dovezi bineinteles… Contributia lui Toni Neacsu la dosarul musamalizat e ca a „ordonat” contenciosului administrativ unde depusesem de drept dosarul sa-si decline competenta, apoi a trimis 2 din 3 judecatori din complet in vacanta, metoda „regulamentara” a mafiei bugetare badarane de Vrancea, si s-a semnat in locul lor impreuna cu alt judecator ticalos colaborationist Viorel Voineag, prin aceasta contrasemnand un intreg concurs de infractiuni si incalcari ale legii din acel dosar, si aberatii juridice colosale cum ar fi ca hotararile de guvern sunt obligatorii pentru cetateni si nu legile precum stabileste Constitutia, fapt in acelasi timp irelevant deoarece evident AJOFM Vrancea prin Serban Emilia a incalcat orice act normativ prin abuzurile si furturile sale, legi, hotarari de guvern, regulament de ordine interioara sau fisa postului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.