Bloc

Variația prețurilor apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca a înregistrat o dinamică destul de lentă. Cu toate acestea, se simte o stopare clară a creșterilor accelerate, și apar reduceri pe anumite zone.

Față de luna martie, când se constatau încă creșteri de prețuri, și o decuplare față de realitățile din piață, luna aprilie a adus o corelare mai strânsă cu cererile clienților. Specialiștii Blitz sunt de părere că martie a fost o lună de expectativă, dar în aprilie proprietarii au arătat mai multă deschidere și flexibilitate, iar acest trend se confirmă și la începutul lunii mai.

Astfel, în cartierul Mănăștur la apartamente de vânzare indicele Blitz a scăzut cu 4.39%, până la valoarea de 1349 euro/mp, iar în cartierul Plopilor s- înregistrat o scădere de 2.09%, până la valoarea de 1877 euro/mp. Scăderi mai modeste s-au înregistrat de asemenea în cartierele Mărăști și Iris, acestea înregistrând valori de 1702, respectiv 1402 euro/mp pentru apartamente de vânzare. 

Zona centrală a stagnat din punct de vedere al evoluției prețurilor, valoarea pe mp fiind în continuare 1934 euro la apartamente de vânzare.Creșteri modeste au intervenit în cartierele Zorilor cu 0.59%, până la valoarea de 1693 euro/mp, și Grigorescu cu 0.69%, până la valoarea de 1545 euro/mp. 

O situație aparte o reprezintă evoluția din Floresti la apartamente de vânzare, unde s-a înregistrat o direcție ascendentă de 6.75% până la 965 euro/mp, pe fondul unui interes crescut al potențialilor cumpărători pentru această zonă. De asemenea, este important de remarcat că aici prețurile au stagnat pe aproape întreaga durată a anului 2019 la valori sub 900 euro/mp. Zona Florești rămâne în continuare foarte atractivă din prisma prețurilor accesibile și a ofertei diversificate.

sursă: zcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here