Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui instructor auto, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi instigare la fals intelectual şi a unui asistent medical, pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În fapt, instructorul auto, a pretins şi a primit suma de 150 de euro de la un investigator sub acoperire, creându-i acestuia convingerea că această sumă de bani va fi înmânată lucrătorului de poliţie examinator, pentru ca acesta să promoveze proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere categoria C.

De asemenea, acelaşi instructor auto a pretins şi primit suma de 50 de lei de la acelaşi investigator, creându-i acestuia convingerea că această sumă de bani va fi înmânată unui medic de familie, pentru obţinerea fişei medicale parafată de acesta, fără a mai fi examinat din punct de vedere medical de către medic.

Asistentul medical a atestat în mod nereal în cuprinsul fişei de consultaţii medicale pentru conducătorii de autovehicule, faptul că investigatorul nu figurează în evidenţa cabinetului medical cu boli cronice sau neuropsihice.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcţia Anchete – Centrul Operaţional 3 Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here