Primăria Cluj-Napoca nu se dezice de vechile metehne privind birocrația și punerea pe drumuri a oamenilor pentru un singur document.

Lupșa Claudiu Adrian, domiciliat în Maramureș, s-a prezentat în urmă cu o zi la sediul primăriei, la Direcția de Evidență a Populației, pentru înregistrarea actului de naștere a fetiței ce s-a născut pe 21 iulie.

Acesta a adus toate actele necesare cerute de către primărie: certificatul medical constatator al nașterii copilului, certificatul de căsătorie al părinților, actele de identitate și declarația scrisă și semnată de ambii părinți în fața notarului public, cu privire la numele de familie pe care îl va primi copilul nou-născut.

La scurt timp după depunerea acestor documente, Lupșa Claudiu a fost sunat de către funcționarul public de la Direcția de Evidență a Populației și informat că documentul notarial, care conține declarația soților în privința numelui de familie ( soții au nume de familie diferite) nu este valabil deoarece a fost întocmit înaintea nașterii copilului, mai exact pe data de 18 iulie.

Primăria Cluj-Napoca pune cetățenii pe drumuri

Doamna de la ghișeu i-a cerut să refacă documentele sau să se prezinte cu soția în cursul zilei de luni.

Bărbatul a făcut o reclamație la Primărie prin care a cerut să i se comunice care lege și articol îl obligă să declare, în fața notarului, doar după nașterea copilului, care este numele de familie pe care nou-născutul îl va avea.

Mai mult, Lupșa Claudiu Adrian a mai spus că nu înțelege de ce primăria a refuzat un document notarial perfect valabil ( în lege nu este specificat faptul că declarația trebuie întocmită după nașterea copilului), el fiind nevoit acum să facă alte două drumuri în Cluj- de depunere și ridicare. Problema este că cei doi părinți sunt din Baia Mare, iar drumul ar fi un cost în plus.

Una dintre soluțiile recomandate de doamna de la ghișeu a fost să vin cu soția și copilul. Cum se poate așa ceva? Mă pui pe drumuri cu nou-născutul în această perioadă când numărul de infecții de Covid-19 este în creștere? Adică îi absurd și am încercat să-i explic că nu este normal ce a spus. Am făcut o reclamație, dar nu este corect să ne poarte pe drumuri, în special că suntem la aproape 150 de kilometri de Cluj. Dacă trăiam aici nu era o problemă. Toată lumea laudă orașul că este smart, dar mă porți pe drumuri cu documente care sunt valabile. Niciun document notarial nu îl mai recunoașteți acuma?”, a spus bărbatul pentru Gazeta de Cluj.

De asemenea, el a mai precizat că toată lumea vorbește reducerea birocrației, dar s-a ivit de aceleași probleme clasice, când vine vorba de administrația românească.

Ce confort are cetățeanul? Parcare nu are. Trebuie plătită. Te poartă pe drumuri la prețurile la benzină de astăzi…. e absurd. Ne pune într-o situație aiurea. M-au sunat ca să-mi spună că trebuie să vin din nou… Nu îi interesează, asta mă doare. Clujul nu este un oraș mic, este la alt nivel, dar din câte se vede, nu pare”, a spus bărbatul.

Reamintim că fetița s-a născut într-o clinică privată din Cluj, iar potrivit legii, părinții au dreptul la cinci zile libere. Din nefericire, din cauza administrației clujene, două zile se vor pierde pe drumuri.

Nu ați luat în considerare documentul notarial, iar în loc să-mi petrec aceste zile alături de fetița mea, mă purtați pe drumuri. Rușine!”, a concluzionat Claudiu Adrian.

Citește și: Incident șocant: un copil și-a prins capul într-o scară rulantă

1 COMENTARIU

  1. Adrian, băiat naiv, ai crezut că dacă Boc zice că orașul e Smart chiar așa este? Și acolo funcționează; suta , băgată între acte, doar că acolo trebuie mai multe sute că este Smart.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.