La sfârșitul lunii iulie, Gazeta de Cluj a semnalat faptul că ”artizanul” afacerii Piața Mărăști, Costică Pocol construiește ilegal zi și noapte. Cu toate că acesta a fost amendat de către autoritățile locale, Costică Pocol, își continuă lucrările ilegale. Potrivit unor surse, atunci când Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții verfică zona complexului comercial, constructorii lui Pocol fug printre tarabe pentru a nu fi trași la răspundere.

Ce spun reprezentanții Primăriei

”Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții, în cursul anului 2020, au făcut mai multe verificări tematice la imobilul situat pe Bdul 21 Decembrie 1989, nr. 131-135, zona Complexului Comercial Piața Mărăști, înscris în CF nr 252310, nr. cadastral/ topografic 252310, unde s-au constatat următoarele:

În conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 rep. art. 26, alin. 1, lit. A, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, astfel:

• S.C. FABI RENTALS S.R.L. (n.r. firmă deținută de familia Pocol) a fost sancționată contravențional pentru lucrările de construcții de modificare a fațadei vest, la nivelul parterului, lucrări fiind executate în februarie 2020.

• S.C. MĂRĂȘTISTAR S.R.L. a fost sancționată contravențional pentru lucrările demarate în dreptul stației CTP – Piața Mărăști, deasupra a 4 spații comerciale, prin realizarea unei structuri de rezistență noi din grinzi și elemente metalice, executate în iulie 2020. (n.r. Firma Mărăștistar SRL este administrată de Maria Suhan și Dorinel Benche, asociați fiind familia lui Teofil Tripon. De asemenea, asociatul juridic al firmei este AKAMI SRl, condusă de Ovidiu Adrian Ionescu și Simona Cristina Ionescu).

• În luna septembrie 2020 s-a constatat realizarea unei structuri de lemn deasupra etajului 4 al Complexului Comercial Piața Mărăști, de către dl. Pocol Costică, fără a deține autorizație de construire, în acest sens aplicându-se sancțiune contravențională.

Având în vedere faptul că execuția lucrărilor de construcții a continuat după oprirea acestora de către agentul constatator, în conformitate cu prevederile art. 24, lit.b din Legea nr. 50/1991-rep., fapta constituie infracțiune, prin urmare se vor demara procedurile în vederea sesizării organelor de urmărire penală. 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 185/2013 rep. au fost luate măsuri de sancționare contravențională a agentului economic DANIMAR COM S.R.L.,(n.r. condusă de Cristian Avram Sabău și Mariana Moraru). care a amplasat 1 firmă luminoasă și reclame pe fațada imobilului. De asemenea, la adresa sus menționată există sancțiuni contravenționale aplicate unui număr de 4 agenți economici care au amplasat mijloace publicitare pe imobil, fără a deține autorizație de construire conform Legii nr. 50/1991 rep. După expirarea termenului prevăzut prin procesul verbal de constatare a contravenției pentru cei 4 agenți economici care nu au desființat mijlocele publicitare, s-au întocmit referate privind necesitatea aplicării prevederilor art. 32, lit. b din Legea nr 50/1991 rep”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

3 COMENTARII

  1. Primaria corupta a luat mita de la constructor pt a ii permite sa faca o constructie cu 4 etaje la doar 1 metru distanta de blocul de 10 etaje de langa. Cum e posibil asa ceva, sa fie permisa constructia unei cladiri cu 4 etaje la 1 metru distanta de blocul cu 10 etaje de alaturi ????

    Asta e Europa sau Pakistan ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here