De ani de zile clădirea, monument istoric din centrul orașului, în care funcționează Prefectura Cluj se ruinează văzând cu ochii. De pe zidurile coșcovite cad bucăți de tencuială care riscă să îi accidenteze pe cei care trec prin zonă.

La o conferință de presă s-a anunțat că la mijlocul lunii viitoare, Guvernul va va semna contractul de finanțare pentru reabilitarea completă a clădirii.

În cursul zilei de joi, subprefectul județului Cluj, Tasnádi István-Szilárd și aparatul tehnic de specialitate din cadrul Instituției Prefectului – Județul Cluj au participat în sistem videoconferință la o ședință de lucru referitoare la posibilitățile de reabilitare a palatului administrativ.

În cadrul videoconferinței s-au purtat discuții în vederea stabilirii măsurilor necesare a fi întreprinse pentru demararea implementării acestui proiect de reabilitare, propus pentru aprobare și spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5. Valul renovării pentru operațiunea B.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice și Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Cluj, până în data de 15 decembrie se va semna contractul de finanțare pentru renovarea completă a clădirii Palatului Prefectural. Valoare maximă eligibilă prin PNRR este 9.891.279,564 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here