Conducerea Episcopiei Giurgiu nu priveşte cu ochi buni dorinţa noii conduceri a Consiliului Judeţean Giurgiu de a implementa o ordine financiară în ceea ce priveşte ajutoarele financiare pe care biserica le primeşte.

Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean, şi-a propus să sprijine în continuare unităţile de cult, dar intenţionează ca banii să fie direcţionaţi direct către parohii, pentru a exista un mai bun control al modului în care aceştia sunt cheltuiţi.
O altă măsură luată de către Marian Mina a fost readucerea în limitele legale a plăţilor către personalul neclerical. Îngrijitori, contabili, asistenţi sociali, cântăreţi bisericeşti sau clopotari, denumiţi în actele oficiale, personal neclerical, toţi dacă sunt angajaţi ai parohiilor, primesc parte din veniturile salariale de la Consiliile Judeţene. În jur de 600 lei, sumă care se poate majora din veniturile proprii ale parohiei.
Culmea, pe statele de plată ale Episcopiei Giurgiu, pe postul de cântăreţ bisericesc, se afla o persoană care este mută, scrie giurgiupesurse.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here