Numărul achiziţiilor de terenuri şi imobile a crescut în luna mai la nivel naţional, însă tranzacţiile sunt mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Comparativ cu aprilie, în luna mai a crescut numărul achizițiilor de imobile și terenuri la nivel național. Totuși, efectele pandemiei se resimt și în domeniul imobiliar, astfel încât au fost înregistrate mai puține tranzacții decât în aceași perioadă a anului trecut.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în luna mai 2020, au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 32.089 de imobile, cu 5.068 mai multe faţă de luna aprilie 2020, însă numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare în luna mai a acestui an este cu 12.367 mai mic faţă de perioada similară a anului trecut.

Conform sursei citate, cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna mai 2020, în Bucureşti – 5.266, Ilfov – 3.838 şi Cluj – 2.022. Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Sălaj – 133, Covasna – 144 şi Hunedoara – 234.

Șimon Ștefana

1 COMENTARIU

  1. Si probabil o sa mai scada in toamna. Nu este normal ca aceste imobile sa fie mai scumpe ca in multe capitale din Occident!
    PRETURI UMFLATE ARTIFICIAL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here