Joi, 29 aprilie, Instanța penală a Judecătoriei Pitești s-a pronunțat în dosarul în care manelistul Dani Mocanu a fost deferit justiției pentru incitare la ură sau discriminare. Manelistul a fost condamnat la o pedeapsă de 250 de zile amnedă penală, cuantumul unei zile de amendă fiind de 60 de lei, în total avea de plătit 15.000 lei.

De asemenea, judecătorii din Pitești au obligat YouTube să retragă videoclipul Dani Mocan – Curwa (Official Video) Hit 2019, publicat pe platforma www.youtube.com., precum și toate videoclipurile conexe.

în plus, instanța a dispus confiscarea specială a echivalentului în lei de la data plații, a sumei de 34.136 de dolari americani, bani generați de milioanele de vizualizări ale videoclipului incriminat.

Dani Mocanu a ajuns in fața instanței după ce Asociația Europeană pentru Susținerea Drepturilor Omului – Combaterea Discriminării și Corupției a facut o plângere la Parchet din cauza versurilor extrem de agresive ale manelei „Curwa”.

Deși în spațiul public s-a propagat informația că Dani Mocanu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare din cauza acestei plângeri, realitatea este cu totul alta.

Anterior dosarului în care a fost găsit vinovat pentru instigare la ură, Dani Mocanu a fost condamnat într-o altă cauza la șase luni de închisoare cu suspendare. Atunci Curtea de Apel Pitești a amânat aplicarea pedepsei și i-a acordat manelistului Dani Mocanu un termen de supraveghere, perioadă în care nu avea voie să mai facă vreo infracțiune.

Pentru că în perioada termenului de supraveghere manelistul a săvârșit o noua faptă penală pentru care a și fost condamnat, cele două pedepse primite în dosare diferite s-au contopit, iar instanța a revocat amânarea executării pedepsei cu închisoarea.

„- condamna pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, fapta prevazuta de art. 369 C.pen., cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei, în total 15.000 de lei.

– Constată că infracțiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezența, a fost comisa in timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr.x Judecatoriei Pitești, astfel cum a fost modificata prin D.P. nr. x a Curții de Apel Pitești.

– revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare, stabilită prin S.P. nr. x a Judecătoriei Pitești, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curții de Apel Pitești, aplică inculpatului această pedeapsă și dispune executarea ei.

– contopeste pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare, aplicată prin S.P. x Judecatoriei Pitești, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curții de Apel Pitești, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa ănchisorii de 6 luni, precum și pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare și amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă).

Pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenție.

– dispune confiscarea specială a echivalentului în lei de la data plății, a sumei de 34.136 de dolari americani.

– menține măsura popririi asiguratorii, astfel cum a fost instituită prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, din data de 11.11.2019, în dosarul x, asupra conturilor bancare ale inculpatului, menționate in ordonanța.

– obligă YouTube să retragă/inlature videoclipul D.M. -C. (Official Video) Hit 2019, publicat pe platforma www.youtube.com., precum și toate videoclipurile conexe.

– obligă inculpatul la plata sumei de 6000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 5000 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale”, conform portalului instanțelor de judecată.

Dani Mocanu nu a atacat încă la instanță superioară sentința data de Judecătoria Pitești, dar are la dispoziție zece zile.

Videoclipul manelei „Curwa” este disponibil pe platforma youtube.com, dar accesul este restrictionat pentru minori. Maneaua a fost publicată în aprilie 2019 și are aproape 23.000.000 de vizualizări.

Versurile manelei condamnate sunt extreme de agresive și par a fi un mesaj dedicat proxeneților.

„O curvă daca-ți iei, ține-o în locul ei/ N-o lăsa să gândească, pune-i stop la idei/ Să nu ii dai valoare, decât ca la un câine/ N-o duce la restaurant, ține-o în cas’, pe pâine”, este refrenul piesei care a generat in doar doi ani peste 30.000 de dolari datorită numărului uriaș de vizualizări.

De altfel, Dani Mocanu este inculpat într-un dosar de proxenetism și constituire de grup infracțional organizat, instrumentat de procurorii DIICOT. Dosarul a fost trimis in instanța în martie 2018, dar Tribunalul Dâmbovița a restituit dosarul procurorilor, în august 2020, „constatând neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr.40/D/P/2015 din data de 19 martie 2018, neregularitate care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecății, neregularitate care nu a fost remediată de procuror conform solicitării judecătorului din data de 12.11.2019″, conform portalului instanțelor de judecată.

Citește și: Primul român condamnat la închisoare cu executare pentru incitare la ură și discriminare

Sursă: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here