Un jandarm din Cluj, care a bătut un tânăr la Untold, în 2019, a fost condamnat la închisoare cu amânare.

Pe 2 iulie 2021, jandarmul care bătut un tânăr petrecăreț de la Untold în anul 2019, a primit o condamnare de opt luni de închisoare cu amânare, pentru purtare abuzivă.

Jandarmul trebuie să îi plătească tânărului suma de 4.760 de lei pentru cheltuieli de judecată și 1.000 de lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. 

Motivarea publicată de Tribunalul Militar Cluj-Napoca arată că incidentul a avut loc în dimineața zilei de 4 august 2019, atunci când un grup de tineri beți făceau scandal aproape de cortul SMURD de la Untold. 

Sursele spun că tinerii voiau să afle ce s-a întâmplat cu o prietenă de-ale lor care a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Un echipaj de jandarmi a ajuns la fața locului pentru a calma spiritele. Situația a degenerat atunci când jandarmul în cauză a încercat să legitimeze un tânăr din mulțime.

„Acesta a refuzat, continuând să aibă o atitudine recalcitrantă, înjurându-i și adresându-le amenințări, respectiv că va aranja să fie dați afară”, se arată în motivarea instanței. 

Ca urmare, jandarmul a devenit recalcitrant, încercând să îl ia în brațe pe tânăr, cu scopul de a-l mobiliza. Această intenția nu a reușit, așa că omul legii i-a dat „câteva lovituri cu pumnul în zona abdomenului și a feței”. 

Alți doi jandarmi din echipajul prezent la fața locului au încercat să-l oprească pe jandarmul care a devenit agresiv. 

„Întrucât I.M.-C. continua să-i aplice lovituri persoanei vătămate U.R., P.D.D., fără a-l lăsa de braț pe U.R., i-a solicitat inculpatului sg.maj. P.A.I. care se afla la câțiva pași în urma lor, să intervină, acesta interpunându-se între inculpatul I.M.-C.și persoana vătămată U.R. În acel moment, inculpatul I.M.-C. s-a liniștit, fiind dat la o parte de către inculpatul P.A.I., care a prins el de braț persoana vătămată, continuându-și astfel drumul spre autoturismul de serviciu cu persoana vătămată imobilizată de brațe în continuare”, se mai arată în motivare. 

La final, tânărul bătut a fost legitimat și amendat. 

Citește și: Țeparul care promitea chirii pentru UNTOLD, va fi închis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here