Trei hoți au intrat, vineri, în clădirea în care funcționează Brigada de Combatere a Crimei Organizate în timp ce polițistul aflat de pază dormea. Situația provocată i-a făcut pe oficialii Poliției Române să caute explicații prin care să mai salveze ceva din onoarea instituției.

Surse judiciare anunțau că, vineri noapte, trei indivizi au intrat într-un bloc de birouri situat de Calea Victoriei, fără să știe că acolo funcționează și una dintre structurile BCCO.

Polițiștii au ajuns acolo după ce fostul sediu al instituției a fost evacuat, recent, după ce un studiu a relevat că riscul de prăbușire la cutremur era unul extrem de mare.

Mutați cu chirie, polițiștii au ajuns să împartă spațiul cu o clinică privată.

Ca urmare, după ce au intrat în clădire, hoții au văzut că bărbatul care făcea de pază adormise în post și, cu un tupeu de neimaginat, au încercat să spargă ușa BCCO. Aceștia au distrus interfonul și au plecat, în cele din urmă, cu bicicleta unui polițist și cu mai multe televizoare care aparțineau clinicii respective.

S-a declanșat o anchetă internă

Când s-a trezit și a realizat ce s-a întâmplat pe tura lui, ofițerul de serviciu a anunțat imediat, iar potrivit surselor Gândul.ro, cel care ar fi sunat la numărul de urgență 112 ar fi fost chiar șeful BCCO București.

După ce incidentul a apărut în presă, reprezentanții Poliției Române au anunțat că, de fapt, este o știre complet falsă.

Că nu s-a întâmplat nimic în legătură cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate, că nu dormea nimeni, în condițiile în care acolo „sunt mulți polițiști” și că de fapt incidentul nu a avut loc nici măcar pe Calea Victoriei, ci la parterul unei clădiri din strada Mărgeanului, sector 5, unde, fără să știe că este o casă conspirativă, hoții ar fi distrus interfonul și ar fi furat o bicicletă. Ar fi fost, însă, prinși imediat.

În realitate, hoții au plecat cu prada din centrul orașului și au ajuns într-adevăr pe strada Mărgeanului, din cartierul mărginaș Rahova, la care făceau referire oficialii IGPR, unde, însă, s-au luat la ceartă pentru împărțirea bunurilor furate.

Ca urmare, au atras atenția și au fost prinși întâmplător de un echipaj al Secției 19, după polițiștii și-au dat seama că televizoarele și bicicleta sunt în mod sigur furate de undeva.

La nivelul Poliției Române a fost declanșată o anchetă internă pentru a se stabili cum a fost posibil ca niște hoți să ajungă să forțeze intrarea în birourile BCCO și să fure bicicleta unui ofițer care credea că, în sediul Poliției, o lasă, totuși, într-un loc sigur.

Sursa: gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here