Pentru unii oameni, cumpărarea unei noi canapele sau a unui colțar extensibil este o provocare. Ne dorim un model care să fie confortabil, la modă, robust și care să se potrivească bine și cu o masă cafea și restul de mobilier din casa noastră. Din ce în ce mai multe magazine online oferă canapele accesibile și la modă, dar există uneori o barieră în calea achiziției: cum poți cumpăra o canapea online fără să o testezi?

Ia măsuri

Înainte de a vă cumpăra o canapea sau un colțar extensibil online, trebuie să măsurați mai multe lucruri. În primul rând este lățimea ușii de la intrare și a camerei de zi. Ar fi păcat să nu vă puteți încadra canapeaua în casa dumneavoastră! De asemenea, măsoară-ți camera de zi pentru a vedea ce mărime de canapea se va potrivi. În acest fel, puteți evita să vă treziți cu o canapea mare de colț într-o sufragerie mică sau cu o canapea cu 2 locuri într-o sufragerie mare. Contează, de asemenea, și ce dimensiune de masă cafea doriți. Dacă locuiți într-o clădire și aveți un lift, măsurați-l. Aceasta vă va spune dacă puteți urca pe canapea folosindu-l sau urcând pe scări.

Gândiți-vă la confort

Pentru a fi confortabilă, o canapea sau un colțar extensibil nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea tare. Contrar a ceea ce ne-am putea imagina, fermitatea și soliditatea nu sunt neapărat legate. Este posibil să alegeți o canapea confortabilă online. Interesați-vă de tapițeria acesteia. Cea mai bună din domeniu? Spuma poliuretanică de înaltă rezistență (HR). Acestea oferă un suport excelent și rezistă în timp.

Uitați-vă și la densitatea canapelei. Evitați modelele care nu depășesc 30 kg/m3 dacă doriți să vă păstrați canapeaua mulți ani. Cu cât este mai densă umplutura de spumă, cu atât este mai puțin probabil ca canapeaua dvs. să devină goală în timp.

Alegeți stilul de canapea care se potrivește cu decorul dvs.

Desigur, este important să cumpărați o canapea confortabilă. Dar la fel este și stilul. O canapea sau un colțar extensibil care nu se potrivește cu restul decorului dvs. este imediat vizibil. Și, spre deosebire de o masă cafea sau de un covor, nu vă puteți schimba canapeaua la fel de ușor. Așadar, gândiți-vă puțin timp la stilul de decorare pe care îl doriți. Pentru a vă ajuta să vizualizați, puteți crea planșe pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită. Și nu uitați de perne, primul accesoriu de decorare pentru zona de living!

Pentru un living în stil industrial, alege o canapea din piele în stil Chesterfield sau una cu cadru metalic și o masă cafea care să se potrivească. Sunteți un fan al stilului boho? O canapea sau un colțar extensibil cu materiale naturale, cum ar fi rattan, in, lemn sau bumbac, în culori deschise, sunt perfecte pentru această atmosferă naturală. Canapele din catifea sunt foarte la modă și sunt la fel de potrivite pentru un living de inspirație art deco ca și pentru o atmosferă mai folk sau boemă. Dacă vă este teamă să nu vă plictisiți sau să nu faceți alegerea potrivită, alegeți canapele clasice (negru, alb, gri, albastru marin) și folosiți perne sau carouri pentru a da livingului dvs. acea notă trendy care vă lipsește. De asemenea, puteți opta pentru o masă cafea mai îndrăzneață.

Alegeți o țesătură de calitate

Bumbac, catifea, piele, imitație de piele… Veți petrece mult timp pe canapeaua dvs. și ar fi păcat să o vedeți deteriorată după doar câteva luni! Merită să vă uitați la materialul sau la tapițeria care acoperă canapeaua. Fiecare tip de tapițerie are propria întreținere și propriile constrângeri de care ar trebui să fiți conștienți înainte de a face alegerea. Dacă aveți copii, alegeți țesături sintetice. Acestea sunt mai rezistente și pot fi ușor de curățat în cazul unui accident. Unele canapele cu huse din țesătură pot fi scoase din huse, astfel încât să poată fi curățate în mașina de spălat sau la curățătorie. În cele din urmă, catifeaua este un material frumos, dar nu tolerează praful sau frecarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here