Eurodeputații au votat miercuri asupra componenței delegațiilor interparlamentare. Se pare că securitatea a făcut bine cărțile și și-a băgat oamenii de bază în funcții importante în Parlamentul European. Jocurile s-au făcut și pentru garantarea succesului Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Colaboratorul securității, Traian Băsescu, dublă victorie

Traian Băsescu, fostul președinte al României care a fost dat în judecată de CNSAS pentru colaborare cu securitatea a dat lovitura la Bruxelles și a obținut posturi-cheie. Fostul președinte, europarlamentar PMP, a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei AFET, Comisia pentru Afaceri Externe, considerată cea mai importantă comisie a Parlamentului European. De asemenea, Băsescu este și vicepreședinte al Delegației de la Comisia parlamentară de asociere UE-Ucraina.

Rareș Bogan a negociat ca să sară în ajutorul lui Kovesi

După ce a negociat bine,Rareș Bogdan va fi membru în comisia de asociere UE, Republica Moldova și cea pentru relațiile cu SUA dar și din LIBE, comisia care o va audia pe Kovesi în septembrie, astfel Rareș Bogdan ar putea cere susținerea Laurei Codruța Kovesi. Ținând cont că Franța nu va instista în Consiliul European cu susținerea propriului candidat, Kovesi ar putea avea cale liberă către funcția de procuror-șef al Parchetului European. De asemenea Rareș Bogdan este prieten cu directorul SRI, Eduard Hellvig.

Serviciile secrete l-au aranjat pe Siegfried Mureșan?

La sfârșitul anului 2018, deputatul european Siegfrieg Mureșan a fost acuzat de către Adrian Rădulescu, fostul parlamentar și consilier la Cotroceni, că ar fi fost introdus pe lista candidaților la Parlamentul European serviciile secrete și, probabil, nu cele românești, ci unele străine. Se pare că deputatul a fost reales vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European. Deputatul, cel care este și vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European, a obținut un post de membru în BUDG, adică Comisia pentru Bugete.

Naționalistul securist vopsit în tehnocrat ne reprezintă la Bruxelles

Trădătorul de neam şi ţară, Dacian Cioloș, cel care a fost președinte PUNR Tineret și vicepreședinte al Junimii Uniunea Vatra Românească, a fost ales președinte al Grupului Renew Europe, al treilea ca număr de deputați în Parlamentul European, cu reprezentanți din 23 de țări ale Uniunii Europene. Dacian Cioloș va fi și membru al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI).

Buda, sub aripa șefilor de servicii secrete

Europarlamentarul clujean Daniel Buda, provenind din Salaj, a beneficiat direct şi indirect de simpatia a mai multor şefi de servicii secrete: Virgil Măgureanu, SRI, Virgil Ardeleanu, fostul 0215 din MAI și Generalul SRI Dragoș Stanca, toți originari din Salaj. Acesta a fost numit membru în Comisia parlamentară de asociere UE-Ucraina.

Tudose, doctorat la fabrica de diplome a SRI-ului

Mihai Tudose a fost ales ca membru în Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova. Tudose are doctorat la fabrica de diplome a SRI-ului, doar că a fost acuzat de plagiat, așa că, în anul 2016, a cerut renunțarea la doctorat. Până să ajungă doctor, Tudose a urmat diferite cursuri în cadrul Colegiului Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, Colegiul Naţional de Apărare şi al Centrului European Marshall pentru studii de Securitate – Garmisch, Germania. Multe voci îl suspectau de relații apropiate cu SRI.

Care este legatura dintre Blaga și Securitatea Națională? O întrebare la care doar Băsescu poate da un răspuns

Vasile Blaga este un politician care a apărut brusc în prim-planul vieții politice în anul 2004, când a fost numit consilier prezidențial pe probleme de securitate și siguranță națională, șef al Departamentului Securității Naționale. Oficial, Blaga nu este un profesionist al informatiilor. În toate funcțiile deținute până astâzi, a prevalat criteriul politic, și nu cel profesional. Cel mai vizibil dintre meritele lui este, de departe, succesul obtinut ca șef al campaniei prezidențiale a lui Traian Basescu.

Acesta a fost numit memebru delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud-Est și cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Corina Crețu, dragoste cu securitatea

Relația dintre Corina Crețu și fostul secretar de stat american, Colin Powell, a ieșit la iveală după ce un hacker a postat un link spre o corespondenţă prin e-mail între cei doi pe pagina sa de Facebook. „Un trădător al patriei”, a scris hackerul la respectiva postare de pe Facebook-ul lui Powell, ataşând un link cu e-mailuri primite de Powell de la Corina Creţu în perioada 2010-2011. În aceste e-mailuri, Creţu îl numeşte pe Powell „dragostea vieţii mele”. Aceeaşi Corina Creţu îi scria, în 2010, în Ajunul Crăciunului, fostului secretar de stat american: „Nu aş fi crezut că, la 43 de ani, pot plânge după un bărbat mai mult decât în adolescenţă“. Potrivit schimbului de e-mailuri, Corina Creţu părea în continuare îndrăgostită de Powell şi în 2011, când îi scria acestuia: „Nimeni nu-mi spune să merg la culcare. Vreau să te văd. Atât, nimic mai  mult“. Aceasta a fost numită miercuri în comisia parlamentară mixtă UE-Turcia.

Adina Vălean și cunoștințele în domeniul securității

Adina Vălean a absoluvit în 2006 programul de master de Studii de Integrare Europeană şi Securitate, astfel putem spune că aceasta are cât de cât experineță în domeniul securității. Vălean a fost numită membră a delegației pentru relațiile cu Statele Unite.

Așchia nu sare departe de trunchi Tatăl lui Motreanu a fost ofițer de Securitate iar Dan Motreanu a absolvit Colegiul Național de Apărare. Acesta a fost numit membru în Comisia parlamentară mixtă UE-Chile și membru în delegație la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.