Într-un interviu acordat DCNews, economistul Lucian Isar a explicat cum au reușit oameni precum Elena Udrea, Ioana Băsescu sau Remus Truică să obțină împrumuturi de milioane de euro de la bănci, în condițiile în care aceste credite de trei și cinci milioane de euro, luate de la bănci din România sunt imposibil de luat din punct de vedere bancar.

Lucian Isar susține că este vorba despre o normă prin care BNR lasă la latitudinea băncilor ca la 15% din credite, condițiile să fie cele pe care le dorește banca.

„Asta este o negociere privată tocmai pentru a avea de partea BNR-ului, de partea domnului Isărescu, lobby-ul bancar. După cum vedeți în presă, în ultima vreme se discută despre faimoasele credite de trei milioane de euro pe bucată. Dacă nu ar fi faimosul Truică, faimoasa Udrea, genul ăsta de clieți, care luau aceste credite. Aceste tichete nu ar mai fi posibile dacă ar exista aceste norme. Asta înseamnă acești 15%. Îți dă un loc de 15% pentru premianți, în limbajul colocvial, pentru că dacă i-ar limita la 20% la euro, vă dați seama ce venituri ar trebui să aibă doamnele pe care le-ați menținat ca să poată să ia un credit de 3 milioane. În perioada în care se trăgeau acele credite de trei milioane de euro, ca să te încadrezi la 180.000 de euro cu colateral o casă care valora mai mult, trebuia să ai cam 12.000 de euro pe lună”, a declarat economistul.

Lucian Isar susține că acele credite nici măcar nu aveau durata unor credite impotecare. „Acele credite de trei milioane nu aveau nici măcar durata unui credit ipotecar, nu vrem să șocăm audiența.  Erau doar cu excepții, trebuia să semneze managementul senior (…). Vă spun că din punct de vedere bancar, aceste credite sunt chiar imposibile și mai mult, este imposibil ca domnul Isărescu sau domnul Cinteză să nu știe de creditele astea”, a mai spus Lucian Isar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here