casa de productie video

Continutul video se numara printre cele mai puternice instrumente din “arsenalul” unui business, insa, fara o buna planificare, pot aparea provocari pe tot parcursul unei campanii. Din acest motiv, cea mai buna solutie este sa apelezi la o casa de productie video cu experienta, ai carei specialisti cunosc in detaliu ce inseamna sa duci la bun sfarsit o strategie de marketing si sa obtii rezultatele dorite. Asadar, iata cum se face organizarea unui clip in stil profesionist!

1. Stabilirea unui buget

Costurile ar trebui sa se numere printre principalele considerente cand vine vorba de o productie video. Fara un buget realist, o casa de productie video nu va putea organiza totul in detaliu de la inceput. Prin urmare, cand estimezi corect costurile unui videoclip, nu vei avea parte de surprize, iar profesionistii vor putea ancora mai usor ideile tale in realitate.

casa de productie video

2. Clarificarea mesajului si a scopului

Nu exista reteta perfecta cand vine vorba de continut video. La fel ca in cazul articolelor de blog sau a newsletter-urilor, vei avea nevoie de productii diferite, daca vrei sa aduci in discutie diverse subiecte. De aceea, este important sa definesti de la bun inceput care este scopul pe care vrei sa il atingi cu respectivul continut si sa comunici acest lucru casei de productie video cu care colaborezi.

3. Definirea audientei

Cei care interactioneaza cu brand-ul tau zi de zi si cei care vad videoclipul produs pentru prima oara pot fi persoane diferite. Luand in calcul mesajul si scopul productiei, se poate stabili care este audienta care va reactiona cel mai bine. Exista mai multi factori de luat in considerare, precum varsta audientei, vizibilitatea brand-ului sau cat de sofisticat este produsul sau serviciul pe care incerci sa il comercializezi.

4. Scrierea scenariului

Un scenariu bine scris va asigura ca intreaga productia video va merge “ca pe roate”. O echipa de profesionisti vor scrie si revizui scenariul ori de cate ori este nevoie, pentru a fi in concordanta atat cu necesitatile audientei, cat si cu cele ale departamentului de marketing. De asemenea, o casa de productie video cu experienta poate determina inca de la scrierea scenariului care sunt “provocarile” cu care va avea de-a face, precum:

  • Este nevoie de lumina naturala sau de echipamente de lumina?
  • Exista un spatiu dedicat filmarilor?
  • Poate fi realizat videoclipul folosind instrumentele actuale?
  • Avem actorii potriviti pentru filmarea scenelor?

5. Estimarea timpului total

Productia unui clip poate lua mai mult decat te astepti. Cu toate acestea, o casa de productie video va estima inca de la inceput care este timpul necesar pentru finalizarea clipului, fara a trebui sa grabeasca lucrurile. Nimeni nu isi doreste sa filmeze din nou anumite scene, sa monteze iar echipamentele si sa aduca actorii inapoi. Chiar daca multe lucruri pot fi aranjate in procesul de post-productie, este dificil sau chiar imposibil sa obtii anumite scene esentiale. De aceea, estimarea timpului total de catre casa de productie video este importanta, ajutand in acelasi timp echipa de marketing si alte departamente ale companiei.

Asadar, daca vrei sa faci urmatorul pas si sa dai drumul unei campanii de video marketing, alege o casa de productie video cu experienta, ai carei angajati cunosc in detaliu tot procesul de planificare al clipului, de la inceput, pana la final!

Articol realizat de www.iagency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.