O chiuveta din inox poate fi adesea o adevărată provocare, mai ales într-o gospodărie unde se gătește constant. Nu este de mirare că aceasta dă cele mai mari dureri de cap gospodinelor. Mai mult, dacă este lăsată murdară pentru prea mult timp, ea se poate transforma într-un adevărat focar de infecție. 

Cu toate acestea, prin încorporarea eficientă a produselor de curățare care nu sunt dăunătoare (precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâine sau oțetul), nu există chivetă – fie ea din oxel inoxidabil sau porțelan – care să nu strălucească de curățenie și sănătate!

De ce ai nevoie pentru a curăța BIO chiuveta?

·        O lavetă curată;

·        50 g bicarbonat de sodiu;

·        150 ml zeamă de lămâie;

·        ½ cană de oțet alb;

·        O periuță de dinți;

·        50 g făină;

·        Opțional: detergent de vase + burete.

Pasul 1: Pregătește chiuveta

Pentru a putea curăța și dezinfecta orice chiuvetă de bucătărie de la SensoDays sau alte modele, este nevoie ca, mai întâi, să te asiguri că nu mai este niciun vas murdar și să o golești complet. Astfel, după ce ai eliberat-o complet, o cureți cu apă (și, eventual, o freci preliminar cu un burete și cu puțin săpun de vase).

Pasul 2:  Lasă să curgă apă fierbinte în scurgere

Acest lucru va ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute, precum și la înmuierea eventualelor reziduuri alimentare care ar putea duce la înfundarea furtunului. Dacă apa de la robinet nu este fierbinte, poți interveni cu una fiartă separat și turnată ușor. Vei vrea să ne asiguri că uzi întreaga chiuvetă.

Pasul 3: Creează un amestec de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie pentru suprafață

Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu 50 ml suc de lămâie, după care toarn-o pe întreaga suprafață a chiuvetei (cu precădere acolo unde observi cele mai deranjante urme de grăsime), după care lasă să acționeze 10 minute. Apoi clătește bine cu apă fierbinte.

 Este recomandat să faci acest lucru cel puțin săptămânal, întrucât bicarbonatul de sodiu este un agent natural de curățare, care descompune murdăria și grăsimea. Mai mult, poți presăra același praf și peste fisuri, în jurul robinetului sau în orice alte locuri greu accesibile, urmând să freci bine cu o periuță de dinți.

Pasul 4: Curăță scurgerea

Pentru că, de cele mai multe ori, scurgerea este cea mai ignorată și, totodată, cea mai afectată de depunerile de grăsimi, vei vrea să faci un amestec mai mare de bicarbonat de sodiu (40 g) și suc de lămâine (100 ml). Toarnă soluția rezultată direct în scurgere și apoi adaugă o jumătate de cană de oțet alb. Poți acoperi (punând dopul) timp de 5-10 minute scurgerea. 

Simultan, fierbe 50-100 ml apă, pe care o vei turna pe scurgere, urmând să o acoperi la loc. Reacția produselor de curățare combinate va ajuta la ruperea tuturor reziduurilor lipite pe conductă și va asigura igienizarea scurgerii.

Pasul 5: Lustruiește chiuveta

Acesta este momentul în care vei avea nevoie să folosești făina. Astfel, după ce usuci complet chiuveta cu o lavetă, presară acest ingredient în jurul ei (pe pereți). Orice urmă de umezeală va contribui la formarea unei paste.

Folosind un prosop curat sau o lavetă, șterge întreaga suprafață prin mișcări circulare. Excesul de făină va fi adunat și îndepărtat. S-ar putea să fie nevoie să repeți acest proces de câteva ori înainte ca materialul să strălucească, dar trebuie să insiști.

Acum că ai aflat cum să îți cureți chiuveta într-un mod bio, nu mai trebuie să apelezi constant la diferite substanțe toxice. Repetă acest proces de 2 ori pe săptămână pentru a vedea rezultatele.

 Surse foto: thekitchen.com, adamhomes.com, pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.