Deşi nu are, oficial, o bază la Câmpia Turzii, US Air Force investeşte masiv, pe toate planurile,  în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. Practic, prin noile facilităţi care vor fi ridicate şi prin modernizarea sau repararea celor vechi, baza de la Câmpia Turzii este reinventată de militarii americani.

Astfel, se ridică facilităţi noi în valoare de 40 de milioane de dolari care vor permite de la aducerea  în bază a mai multor avioane de luptă americane cu muniţia aferentă, la mărirea capacităţilor de stocare a combustibilului şi până la găzduirea unor puncte de comandă sau a unui centru medical.

Investiţia, care trebuie finalizată în anul 2019, face parte din planul de măsuri american pentru  descurajarea  unei Rusii cu atitudini din ce în ce mai agresive în zonă, în cadrul operaţiunii “European Deterrence Initiative”.

Pista reparată şi “garajul” de drone   Concret, bani vor fi investiţi  pe mai multe direcţii. Aproape 25 de milioane de dolari din acea sumă de 40 de milioane de dolari se vor duce pe infrastructura care permite în mod direct planificarea misiunilor şi executarea operaţiunilor de zbor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here