Sezonul rece este vine cu foarte multe provocari iar uneori conditiile meteo pot fi extreme. Acesta este motivul pentru care trebuie sa ne adaptam garderoba noilor conditii, astfel incat sa nu avem de suferit in urma scaderii temperaturilor dar si pentru a evita unele accidente care ar putea fi cauzate de gheata depusa pe trotuare. Hainele groase si incaltamintea de iarna sunt deci foarte importante pentru a nu avea probleme in acest sezon.

Doar pentru ca au fost gandite special pentru sezonul rece, asta nu inseamna ca o pereche de ghete dama nu ar trebui protejata la randul sau de fenomenele meteo severe. Asta deoarece la randul lor pot fi si ele destul de afectate, motiv pentru care ar trebui sa le oferim atentia necesara.

De ce este important sa ai grija de incaltamintea ta de iarna? Imagineaza-ti ca tocmai ti-ai cumparat o pereche de ghete pe care ti le doreai de foarte mult timp si pentru care ai platit destul de multi bani. Cu siguranta ti-ai dori sa te bucuri cat mai mult de noile tale ghete, poate chiar si in urmatoarele sezoane reci, nu? Ei bine, daca le vei ingriji corect, acest lucru este posibil.

In schimb, daca iti vei ignora complet incaltamintea de iarna, atunci este probabil ca la sfarsitul sezonului rece aspectul acestora sa fie neplacut sau chiar respingator. O depozitare gresita dar si lipsa atentiei pentru ingrijirea lor pot avea si astfel de cauze.

Ti-am pregatit cateva sfaturi foarte pretioase care te vor ajuta sa ai grija de incaltamintea ta de iarna, astfel incat aceasta sa isi pastreze aspectul placut dar totodata sa reziste cat mai bine ani la randul.

Despre uscarea, depozitarea si ingrijirea incaltamintei de iarna

In general, atunci cand e foarte multa umezeala afara, avem tendinta de a ne proteja ghetele favorite optand pentru o alta pereche. Ei bine, acesta poate fi un obicei foarte gresit dar si daunator pentru ghetele recent achizitionate.

Foarte multe persoane gresesc punand ghetele sau orice alt tip de incaltaminte langa calorifer sau la o alta sursa de caldura, crezand ca astfel le usuca rapid si corect. Ei bine, acest obicei este de fapt foarte daunator pentru ghete, deteriorand materialul acestora.

O buna metoda de a usca incaltamintea de iarna este sa folosesti ziarele pentru a absorbi umezeala. Mai exact, va trebui intai sa scoti branturile, iar apoi sa umpli incaltamintea cu bucati de ziar. Exteriorul ar trebui la randul sau sa fie acoperit cu ziare. Pe acestea le vei schimba atunci cand vor deveni umede, iar in cateva ore ghetele vor fi uscate.

Mai poti folosi un ventilator pe care sa il indrepti spre incaltaminte. Doar ca aerul nu ar trebui sa fie prea fierbinte astfel incat sa eviti deteriorarea incaltamintei.

Orezul are si el proprietati de absorbire a umiditatii. Exista un truc care recomanda orezul atunci cand ai scapat telefonul in apa, insa el mai poate fi folosit si pentru a usca incaltamintea. Pune orez intr-o cutie, intr-un strat de cativa centimetri, iar mai apoi poti pune incaltamintea deasupra. Inchide cutia iar dupa cateva ore ghetele vor fi uscate si pregatite pentru incaltare.

Depozitarea incaltamintei de iarna

Depozitarea incaltamintei de iarna necesita la randul sau destul de multa atentie. Majoritatea femeilor detin mai multe tipuri de incaltaminte de iarna pe care le poarta tinand cont de tinuta aleasa dar si de conditiile meteo de afara.

Atunci cand nu sunt purtate, celelalte perechi de incaltaminte trebuie depozitate corect. Se urmareste in primul rand protejarea acestora de umezeala si de praf. Este recomandat sa detii un dulap in care sa iti depozitezi incaltamintea. Iar daca mai detii cutiile fiecarei perechi, atunci acestea sunt ideale pentru pastrarea lor in conditii optime.

Este foarte important sa nu ingramadesti toate perechile de incaltaminte unele peste altele, deoarece astfel forma lor dar si intregul aspect vor fi afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here