Planeta are nevoie din ce în ce mai mult de ajutorul nostru. Schimbările climatice și pierderea resurselor naturale ne pun în pericol sănătatea, dar și mediul de viață. De aceea, este foarte important să adoptăm, pas cu pas, anumite obiceiuri care ne vor ajuta să reconstruim un echilibru, în mod ideal. 

Există o multitudine de obiceiuri eco-friendly, ușor de implementat în cadrul afacerilor tale. Nu uita că afacerea ta poate fi o influență pozitivă asupra lumii și un model de urmat pentru multe alte persoane. De aceea, îți poți folosi afacerea pentru a oferi un exemplu demn de urmat, mai ales dacă afacerea ta implică mulți angajați și mulți clienți, precum restaurantele, cafenelele, curierat, birouri pline sau magazine.

Obiceiuri eco-friendly de zi cu zi

A fi eco-friendly nu este deloc complicat, de fapt, mai ales în prezent, când există o multitudine de programe care susțin astfel de activități și o multitudine de surse de informare din care vei afla cum să faci lucrurile corect. Iată câteva metode care te vor ajuta să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, chiar de astăzi!

Reducerea consumului de plastic și a lucruri greu de reciclat și distrus

Plasticul este ușor înlocuit de hârtie, fie că este vorba despre pungi de cumpărături, tacâmuri de unică folosință, pahare sau alte obiecte care permit înlocuirea ușoară a materialului. Pentru a avea mai multă grijă de mediul înconjurător este recomandat să înlocuiești pe cât de mult posibil produsele din plastic cu cele din hârtie sau metal, atunci când este posibil. Cele din hârtie pot fi ușor reciclate, iar metalul este reutilizabil. 

Cu atât mai mult, dacă deții o afacere de tipul restaurantelor sau cafenelelor este timpul să înlocuiești complet produsele din plastic, cel puțin pentru partea de livrare la domiciliu. Poți alege boluri pentru supă de la Evamar, confecționate din diferite tipuri de carton, de diferite dimensiuni, precum și multe alte ustensile și produse indispensabile în acest domeniu. Pe evamar.ro poți găsi produsele potrivite care te vor ajuta să reduci consumul plasticului, indiferent de afacerea pe care o deții.

 Astfel de accesorii și ustensile create din carton sunt excelente și pentru bucătăria birourilor pe care le gestionezi și poți înlocui cu ușurință tacâmurile și recipientele pe care angajații le folosesc de zi cu zi. Utilizarea acestor ustensile fac reciclarea mult mai ușoară și, de asemenea, reduc în mod considerabil și consumul de apă, o altă metodă de a fi eco-friendly în prezent.

Măsuri pentru irosirea alimentelor

Mai mult de o treime din cantitatea de alimente produsă este aruncată anual, în toată lumea, ceea ce înseamnă că risipa de hrană este la un nivel foarte înalt. Acest lucru afectează întregul mediu, atât din cauza resurselor folosite pentru a produce alimentele, dar și din cauza procesării deșeurilor. În plus, risipa de hrană este o problemă gravă ce trebuie adresată cât mai repede. 

Pentru a reduce cât mai mult risipa de hrană le poți oferi clienților/angajaților posibilitatea de a lua alimentele acasă dacă porțiile nu au fost consumate în întregime. Acesta este un mod perfect de a proteja mediul și de a evita pierderile iresponsabile de alimente. 

Gestionarea stocului de alimente

Pentru a evita risipa de alimente este necesar să gestionezi cu atenție stocurile, achizițiile și cantitățile de alimente. În caz contrar, riști să cumperi mai multe alimente decât ai avea nevoie pentru ca afacerea ta să funcționeze, iar risipa va fi substanțială la sfârșit de lună, influențând atât mediul, cât și partea financiară a afacerii tale. 

Schimbările de mediu și degradarea mediului înconjurător sunt probleme reale, pe care trebuie să le rezolvăm cât mai repede. Poți contribui la acest scop cu pași mici, implementând obiceiuri zilnice care să ajute la reducerea consumului iresponsabil de resurse importante. 

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.