
Amenajezi camera copilului? Te-ai documentat bine despre cum e indicat să arate și ce trebuie inclus, dar să nu crezi că achiziționând un pat în formă de mașină, un dulap interesant termini treaba. Dacă faci totul ca la carte ai putea fi surprins ca micuțului să nu-i placă. În spatele unei camere frumoase stă mai mult decât mobilier, e ceva ce se numește magia adaptată vârstei. Acest articol îți arată cum să decorezi camera copilului pe gustul lui.
Camera copilului nu se mobilează „după ochi”
Copiii văd mobilierul diferit de adulți, asta este premisa de la care trebuie să pornești. Dulapul este, pentru tine, un corp funcțional dar petru cel mic este un adevărat univers. Ușile lui se transformă în panouri pentru stickere sau ține loc de tablă. Aici desenează personajele animate preferate (un mic truc, cumpără-i doar carioci lavabile, așa are acces la o tablă mereu curată). Interiorul, nu este pentru haine ci locul preferat când nu vrea să fie găsit. Pentru copii mobilierul este spațiu de exprimare. Să mergem mai departe, să dicutăm despre scaune reglabile pentru copii. Ca adult le vezi cum sunt: obiecte practice pentru studiu. Copiii le văd ca jucării din universul descoperirilor. Dacă nu știai micuțul tău se așează fix pe scaun când desface în bucăți mașinuța nou primită, pe el se cațără și când vrea ajungă în locuri interzise.
Ține minte, scaunele reglabile sunt corpuri indispensabile, așa că poți lua modele stabile, cu suport lombar și reglaje pe înălțime sau poți opta pentru designurile asimetrice și culorile care sunt pe gustul copiilor.
Taburetul ca scenă de joacă
Nu ezita să incluzi în cameră tabureţi pentru copii, da, fac parte din mobilierul obligatoriu. Mici, compacți, versatili sunt practici și nu ocupă mult loc. Șții cum sunt văzuți de copii? Ei bine, devin scene pentru improvizții, sunt trambulie ( de aici sunt exersate săriturile indoor… și căzăturile) și se transformă în zone de refugiu când micuții au nevoie să stea cu gândurile lor. Un taburet pentru o cameră de copil este mic și ușor, și trebuie să fie confecționat din material moale ce invită să fie atins. Alege un produs moale care stimulează senzorial și alege culorile preferate de micuț. Și tonurile neutre și cele țipătoare ajută la dezvoltarea percepției vizuale.
Când amenajezi camera copilului, gândește-te la funcționalitate, la adaptabilitate și, mai important, la ce năzbâtii va face micuțul acolo.
Sursă de imagine: candy1812 – stock.adobe.com