Cu siguranță nu suntem singurii când spunem: pielițele creează un mare disconfort. Acele pielițe minuscule, destul de frecvente la cuticulele uscate și casante, pot fi incomode și adesea foarte dureroase. Și, ei bine, nici nu sunt foarte plăcute la privire, așa că s-ar putea să ajungi le smulgi, și asta ca să îți oferi o satisfacție imediată. Dar acest lucru duce doar la degete umflate, dureroase (mă dor cuticulele doar la prima atingere) și chiar mai multe pielițe.

Așadar, cum scapi de acele bucăți de piele fără a-ți lăsa degetele iritate și rănite? Deși este întotdeauna cel mai bine să vezi un tehnician profesionist de unghii dacă poți, experții spun că este posibil să repari paturile unghiale acasă. Găsiți metoda pas cu pas mai jos:

  1. Primul pas. Nu trage de ele! 

Niciodată nu trebuie să tragi de o pieliță, deoarece poate provoca leziuni ale țesutului înconjurător și poate duce la o rană deschisă, foarte vulnerabilă la infecții, – iată un sfat important de la un tehnician profesionist de unghii de luat în considerare atunci când ai o pieliță, dar cu atât mai mult dacă sunteți unul care să ciupească și să înțepe zona cu degetele. Nu numai că poate provoca lacrimi și iritații pe pielea delicată, dar puteți introduce și bacterii în acea rana mică.

  • Nu înmuia. 

Înmuierea pieliței pare a fi soluția ce mai bună – înmuierea pieliței ar trebui să o facă mai ușor de tăiat, nu? Dar, acea înmuiere poate face mai mult rău decât bine: „Sugerez să nu se înmoaie în apă, deoarece acest lucru va extinde țesutul care înconjoară placa unghiei, ceea ce poate duce la o tăiere excesivă”, spune tehnicianul profesionist. „[Este] același lucru cu cuticula – acest lucru va duce la creșterea excesivă.” Drept urmare, pielița se poate întoarce cu o răzbunare (și câțiva prieteni noi).

Deși, vrei să te asiguri că mâinile tale sunt curate. Spălarea mâinilor cu apă și săpun ar trebui să fie primul tău pas. Aveți grijă ca zona  să fie curată înainte de a efectua operațiunea.

  • Aplică ulei de cuticule sau crema de mâini.

În schimb, aplică ulei de cuticule, care are rolul să diferențieze pielea vie și cea moartă” (alias, pielița). Puteți folosi, de asemenea, loțiune sau cremă de mâini – orice aveți la îndemână – pentru a ajuta la hidtratarea și înmuierea zonei.

  • În sfârșit, taie pielița.

Ia o forfecuță de manichiură, și fie cu o forfecuță de cuticule, fie cu o forfecuță de unghii, îți recomandăm să poziționezi instrumentul la un unghi de 45 de grade înainte de a tăia ușor excesul de piele. Cu blândețe este cuvântul operativ, aici: Nu vrei să tragi niciodată de pieliță cu unealta. Mai degrabă, „Taie-o fără a trage pentru a evita orice iritare”.

În loc să apucați pielița și să o trageți de la rădăcină, gândiți-vă să o tăiați exact acolo unde pielea iese din patul unghiei. La urma urmei, tăierea cuticulelor prea aproape de bază poate face să apară și mai multe pielițe.

Concluzia

Pielițele pot fi mici, dar pot provoca destul de multă durere, iritații și uneori infecții dacă împingeți și trageți. Pentru a ajuta pielea să rămână curată și fără pielițe, asigurați-vă că urmați sfaturile de mai sus și împiedicați acele pielițe să locuiască în paturile de unghii fără chirie. Ca să previi formarea pielițelor, e bine să ai în vedere cuticula să fie foarte bine hidratată, mai ales pe timp de iarnă. Îți recomandăm să ai la îmdemână un ulei de cuticule tip creion, pe care îl poți folosi în timpul zilei, dar și seara, înainte de culcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.