De multe ori, simțim că nu ne mai ajunge locul din casă, deși avem o locuință încăpătoare. Și asta pentru că adesea folosim greșit spațiul de care dispunem, nu îl compartimentăm corect sau nu știm să ne folosim la maximum de orice loc din cameră. Nu e de mirare că adesea, casele din reviste ni se par rupte de realitate. Gândiți-vă însă că un proiect bun, făcut de un specialist în design și amenajări interioare sporește farmecul natural al unei locuințe și îi poate transforma principalele neajunsuri și dezavantaje în elemente care fac diferența.

Eficientizarea spațiului unei case mici va depinde de o distribuție corectă a pieselor de mobilier, de alegerea echipamentelor potrivite și de o iluminare bună. Sarcina unui profesionist din domeniu este să folosească aceste elemente pentru a garanta un rezultat final de excepție. Cu siguranță există multe alte trucuri care dau un aer ordonat și curat casei tale și există și specialiști care îți pot da sfaturi sau îți pot crea un proiect de la zero. Iată însă doar câteva dintre secretele de care să profiți pentru a nu irosi spațiu:

În casele mici, este mai bine să optezi pentru mobilier compact, dar nu voluminos, ci cu o capacitate mare de stocare, deoarece o casă ordonată va părea mai spațioasă.

Mobila sufragerie – oferte & idei

Profită de colțurile moarte, cum ar fi gaura de sub scări, un spațiu între coloane sau un mezanin pentru a crea spații de depozitare. Pentru a nu irosi niciun centimetru, un sfat bun este să îți faci piese de mobilier la comandă, care să se potrivească la fix în locurile în care vrei să le amplasezi.

Rafturile sau colțurile sunt perfecte pentru optimizarea spațiului din casa ta. Un colț oferă senzația de a avea mai mult spațiu, dă o notă de originalitate și este un element foarte util pentru a-ți depozita obiectele sau accesoriile decorative în casă. Pe de altă parte, rafturile dau un aer modern și minimalist. Rafturile pot fi folosite ingenios mai ales în living, unde pot găzdui tot felul de obiecte care să se integreze perfect în decor, de la vase colorate la cărți sau rame foto cu amintirile tale preferate.

Ideal, când vine vorba de spații mici, este să profiți de verticalitate. În loc să alegi o comodă pe care să așezi televizorul, mai bine folosești un suport de prins televizorul în perete, astfel că poți folosi comoda pentru a pune pe ea alte obiecte decorative sau un sistem audio.

Spațiul de luat masa poate fi îmbunătățit și el. Dacă ai o bucătărie mică, poți opta pentru o masă pliabilă, prinsă în perete, și astfel vei economisi spațiu când gătești sau faci curățenie în bucătărie. De asemenea, mobila de bucătărie trebuie să fie cât mai compactă, fără rafturi neacoperite. Și asta pentru că atunci când nu vei avea timp să aranjezi toate lucrurile, nu le vei lăsa la vedere, astfel că bucătăria va părea mai curată și mai ordonată.

Uneori, în zona de luat masa nu există suficient spațiu atunci când ai musafiri, așa să poți înlocui scaunele cu o bancă. Astfel reduci volumul mobilierului și creezi un colț cu stil.

Oferte si idei pentru mobila dormitor

Depozitarea produselor în baie ne dă adesea bătăi de cap. Dacă ai o baie mică, o oglindă va crea senzația de mai mult spațiu, așa că îndreaptă-ți atenția către dulapurile de perete, de mică adâncime, dotate cu oglindă. Această piesă de mobilier este extrem de utilă pentru recipientele de tot felul, de la produse de îngrijire a feței, creme, uleiuri parfumuri sau chiar periuțe de dinți.

Ușile glisante, deși sunt ceva mai scumpe, optimizează spațiul la maximum. Pentru a oferi senzația unei case aerisite, optează pentru uși glisante din sticlă. Acestea creează o separare vizuală, dar în același timp permit luminii să intre în toate încăperile. Trebuie să știi că un apartament mic și întunecat va părea și mai neîncăpător decât este. Tot la capitolul lumină, în ceea ce privește corpurile de iluminat, îndreaptă-te spre niște plafoniere simple și evită lustrele înzorzonate.

Nu putem uita de capacitatea oglinzilor de a multiplica spațiul și lumina. Profită de un întreg perete pentru a plasa strategic o oglindă și cu siguranță vei observa diferența.

Există o piață extinsă, cu o mare varietate de mobilier extensibil sau pliabil. Mobilierul de tip scaune pliabile sau cadrele de pat cu sertare sunt o alegere perfectă când vine vorba despre economisirea spațiului.

Dacă ai și un mic balcon, îl poți încorpora în suprafața casei. În loc să-l folosești pe post de debara, unde să arunci toate lucrurile pe care nu știi unde să le pui, îl poți transforma în zonă de băut cafeaua. O măsuță cu două scaune pot transforma balonul într-o zonă de relaxare.

Idei mobila si reviews

Cromatica mobilei și a pereților este și ea extrem de importantă. Alege mobilier deschis la culoare, în nuanțe de gri, bej sau maro deschis, și evită mobila din lemn masiv, în tonuri de maro închis, pentru că aceasta conferă casei tale un aspect sobru. Mobila de colecție, cum este cea art nouveau, este potrivită pentru spații mari, săli impunătoare și înalte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.